Miért lesz nagyon hamar olyan a bőröm mint az öregeké, ha vízben van a kezem?
Nem tudom pontosan mi a jelenség neve, amikor a víztől olyan "ráncos" lesz a bőőr...de nekem nagyon hamar olyan lesz, és nagyon zavaró...ha csak elmegyek zuhanyozni, már olyan lesz, és strandon még zavaróbb..:(
Nem tudom mitől lehet:(
17/L
Kedves első. Segítek a fogalomzavarodon, ha nem bánod. Ne használj külföldi szavakat, ha nem tudod a jelentésüket, pusztán azért, mert tetszik vagy okosan hangzik.
dehidratálódás: kiszáradás
07:46
Igen, tudtam, hogy jönni fog majd egy ilyen "okos", mint te, aki az élő fába is beleköt, mert azt hiszi, hogy ő okos... ezért is írtam, hogy furcsán fog hangozni a válaszom, de ha kicsit.
"A fürdés tízedik percétől a bőröd dehidratálódik, azonban újabb húsz perccel később ez a folyamat megáll, majd visszafordul, és bőröd újra hidratált lesz. Ebből következik, hogy a fürdőzés legyen vagy tíz percnél kevesebb, vagy húsz percnél több, mert a bőrödnek így ideális."
Tudod, a víz - akár milyen furcsán és hihetetlenül is hangzik - kivonja belőlünk a vizet... És ha hiszed, ha nem, ezt dehidratálódásnak hívják.
Szóval attól, hogy ismered idegen szavak jelentését, de nem tudod, hogy melyek azok a konkrét esetek, amikre alkalmazzák, akkor nem kellene az észt osztanod, mert a fél tudás rosszabb, mint a nemtudás.
OMG
Be nem ismernéd, hogy tévedsz, inkább újra támadsz.
Na ilyen emberekkel le sem állok vitázni.
Ne vitázzatok...
Második: igen, nem jutott eszembe az a kifejezés "kiázik a bőr" :D
Tudom hogy ez természetes dolog, de nekem azzal van a bajom, hogy nagyon gyorsan megtörténik...amíg másoknak talán még jele sincs ennek, nekem már szinte teljesen olyan:/
lehet, hogy eleve vízhiányosabb a bőröd, mint az átlagnak
ismerek egy lányt, akinek az is elég, ha hosszabb ideig törölgeti e kezét a nedves törlőkendővel
szerintem használj naponta többször hidratáló kézkrémet, igyál több vizet, hátha segít
# 4 2011-08-29 09:39
Kár, hogy csak egy év múlva láttalak meg, de így is ordít rólad a sületlenség.
Kiázáskor a szó szoros értelmével ellentétben pont hogy beszívja magába a vizet a bőr, ettől lesz ráncos. Kivéve persze ha tömény sós vízben áztatod magad, az ozmózis nyomás miatt. Teljesen igaza volt a harmadiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!