Létezhet, hogy egy nő ilyen könnyen szedne fel izmot, vagy rosszul csinálok valamit? (Részletek lent. )
Markáns változást nem érzek magamon, valamivel jobb lett az állóképességem (a hétfői 40km-t meg sem éreztem, pedig iszonyat meleg volt). Hogy izmosabb lettem-e, azt nehéz megmondani, mert az ember ugye minden nap látja magát, és így nehezebben vesz észre változást.
Első: teljesen igazad van, de súlyfeleslegem sajnos láthatóan van még, és jobban érezném magam nélküle.
Figyi, nincs valami regi gatyod/szoknyad ami anno kicsit feszult es most siman felmegy?
Nekem van egy par farmerom ami kulonbozo idoszakokbol valo; csak azert tartom oket a szekrenyben, hogy idonkent felprobaljam eppen melyik jon fel ram es mennyire.
Ha nincs ilyen "proba" cuccod, akkor elo a centi es merd le a derek/csipo/mellboseged, a comb vastagsagod stb es jegyezd fel. Egy honap mulva merd le megint. SZerintem igy konnnyebb eszrevenni a valtozast mint csak a merlegre hagyatkozva.
Amugy en csak napi 10km bicajoztam - tomegkozlekedes helyett jartam vele minden hova - es mikor meglatott egy regi rokon, azt mondta kicsit rosszul nezek ki olyan sovany vagyok... pedig qrva jol ereztem magam igaz a merleg mutatoja nem nagyon valtozott, szoval lehet h combizomra ment az extra suly.
A Biciklizés jó dolog, én is szeretek és, az ismerőseidnek abban igaza van, hogy a tekerés az izmokra ( láb, vádli, fenék ) hat jobban.
A táplálkozásban adhatok némi tanácsot, remélem hasznodra válik.
Naponta étkezz 3 szor ( reggeli, ebéd, vacsora ), FONTOS!!!
* Reggeli: Nagyon fontos, hisz beindítja az emésztő folyamatot a gyomorban, ha kihagyod a reggelit, felborítod az egyensúlyt.
Reggelire bármit ehetsz, amit megkívánsz, de vigyázz, azért ne tocsogjon zsírban ( ismerek olyat, aki reggel szalonnával kezd ), a fő az, hogy annyira lakjál jól, amivel bebírod ebédig.
* Ebédre mindenképp olyan egyél, ami kész étel ( főtt ételre gondolok, legyen az leves, főzelék vagy köret ), itt is ehetsz annyit, amennyivel jól laksz.
*Vacsorára mindenképp valami könnyű ételt válassz ( ne egyél mondjuk nagyon zsíros ételt )
könnyű étel alatt értem a joghurtot zsemlét és gyümölcsöt, müzli.
További tanácsaim: Nyugodt szívvel táplálkozhatsz és eszedbe ne jusson koplalni a fogyás reményében, mert a szervezeted úgyis erősebb és követelni fogja az ételt, max. farkas éhséggel egyszerre pótolsz mindent, ami megint nem jó :)
A főétkezések között ha teheted egyél néha gyümölcsöket, hisz a cellulóz segíti az emésztést és mint tudjuk, a gyümölcs nem hizlal :) arra is figyelt, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot juttass be a szervezetedbe, hisz az is nagyon fontos ( napi max. 3 liter ).
Ha megteheted, akkor egyél teljes kiőrlésű termékeket ( kifli, kenyér, zsemle ), hisz az nagyon egészséges, és kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Ha ezeket betartod, és minden nap legalább 1.5 - 2 órát biciklizel, és mondjuk 30 percet kocogsz, akkor hidd el, meglesz az erőfeszítéseidnek az eredménye.
FONTOS!!! Este 18:00 - után ne egyél semmi nehéz ételt, hisz a gyomor akkor már inkább passzív állapotban van, tehát nem annyira az emésztéssel foglalkozik, de ha megkívánsz gyümölcsöt, müzliszeletet, joghurtot nyugodtan ehetsz, de ne vidd túlzásba ;)
ZÖLDSÉGEK/GYÜMÖLCSÖK: Ha teheted a főétkezések között rágcsálj néha almát, körtét vagy valami gyümölcsöt/zöldséget, hisz amellett hogy egészségesek és vitamint is tartalmaznak, segítik a gyomor emésztését is.
Sok szerencsét kívánok neked és kitartást
23/L
Jaj, elfelejtettem még valamiket xD
Ha teheted, vörös húsok helyett egyél fehér húst Í( csirke és hal ), az ugyanis nagyon egészséges és javít a haj és köröm egészségén is :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!