Mi lehet az oka annak ha állandóan felírok mindent?
Nemcsak azt hogy mit kell venni, vagy mit kell csinálni az elkövetkezendő napokra mintegy napirend, hanem néha többet is. Van amit többször is. Persze utána eltelik az idő, mindent tudok úgy ahogy kell, meg sem nézem amit felírtam. Ez inkább úgy megnyugtat. És idegesít ha nem írhatom fel. Ha felírtam megnyugszom. Mintha ez úgy biztonságot adna. Más is van így? Vagy csak én?
Ez amiatt is lehet, hogy sok anyagi problémánk van és így úgy érzem maradandóbb későbbre? V miért? V kevés az önbizalmam amiatt lehet? Vagy betegség ez? Egy időben elhagytam úgy valamennyire, de ahogy itthon hatalmasodnak el rajtam a gondok és rosszabbul vagyunk a párommal egyre jobban előjön. Ha valamit elfelejtek miközben írom a többit, idegesít és addig nem nyugszom meg míg eszembe nem jutott, aztán eszembe jut felírom és jó minden! Persze ezt nem drasztikusan kell elképzelni! Ez valami mániás betegség lehet? Meg szoktam olyat hogy sorba rakom a papucsokat az lépcső előtt, benti lépcsőfok. Pláne este szeretem ha minden klappol mielőtt lefekszem. Persze nem viszem túlzásba. Lehet valami betegség van alakulóban nálam?
A múltkor nézett a párom egy filmet, hogy a gyilkos, egy megalázott nő volt (férje alázta), a férje ingjét a vállfával pontosan ugyanannyi cm-re rakta, a cipőket azonos távolságra stb. Tehát hiába alázta ő mégis mániákusan rendben tartott mindent. Vmi pszichológiai betegsége volt.
Itt még nem tartok, csak úgy kirázott a hideg, hogy én is effelé tartok? Persze nem gyilkosságot értek, Isten ments, hanem hogy ilyen mániás betegség felé? Remélem nem. Hogy lehetne ezt megtudni? Ki tud ebben segíteni nekem? Az is lehet hogy nem vagyok olyan gáz, remélem.
Ezzel nincsen semmi gond. Én is így vagyok. nagyon sok mindent a telefonom emlékeztetőjébe írok vagy egy papírra. Nekem elég rossz a memóriám úgyhogy ez jól is jön. Nyugodtan csináld tovább. velem már volt olyan is, hogy már engem is "idegesített" hogy sose tudok mindent megjegyezni, mindig mindent lekell írnom. aztán 1x egy elég fontos dolgot nem írtam le, mert azt gondoltam azértse mert úgyis eszembejut.. hát a francokat, szépen elfelejtettem. :D
Amúgy szerintem te nem leszel olyan "mániákus" hisz ez csak ahogy te is mondtad, biztonság érzetet ad. Ez természetes :)
nekem ez enyhe kényszer-neurózisna tűnik. A kényszer egy újra ismétlődő cselekményfolyamat, amely az érintett részéről tudatos, kitérni mégsem tud előle.
Az életünk során csaknem mindegyikünk találkozik kisebb-nagyobb kényszerállapottal, szorongással vagy félelmekkel.Az emberek többsége a neurotikus zavarokkal gond nélkül együtt tud élni. Orvoshoz akkor kell fordulni, ha a neurózis akadályozza az életvezetést. (Pl. amikor valaki nem tud elindulni otthonról, mert újra és újra vissza kell mennie ellenőzizni, hogy bezárta-e az ajtót.)Szóval nyugodtan írj fel mindent, ha az megnyugtat.
Na hát olyat is szoktam csinálmi, hogy visszamegyek ajtót, kaput ellenőrizni. De egyszer megyek vissza.
Meg sokszor érzem azt hogy mennyi mindent kéne csinálni, aztán belekezdek mindenbe és össze vissza kapkodok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!