Mit csináljak most kell megtanulnom 4 versszakot a Toldiból és nem tudom kiejteni az R betűt hogy javíthatnám?
ja és h lehet gyorsan verset tanulni?
:D
gyorsan úgy tanulhatod meg szerintem, hogy először megjegyzed az első sort, utána ahányszor elolvasod a másodikat mindig felmodod hangosan vagy magadban az elsőt, a harmadiknál már az első kettőt ismétled és így tovább, ha betartod, akkor csak úgy jutsz el az utolsó sorig, hogy már tudod azt ami előtte van utána még párszor elolvasod meg könyv nélkül elmondogatod a verset
Az R betűs problémára pedig: próbálj meg beszélni az irodalomtanárral, hogy ne szóban hanem írásban felelhess, nálunk pl a nagy osztálylétszám miatt alkalmazta ezt a tanár.
És hosszbb távon talán egy logopédus tud segíteni.
A raccsolásból valószínűleg csak logopédus tud kigyógyítani és nem egyik napról a másikra. Ő tudja megtanítani és szakszerűen gyakoroltatni a megfelelő hangképzést.
A verset vedd fel valamilyen hangrögzítőre és hallgasd meg többször. Olvasd hangosan,akár közönség előtt is, hogy szokd, hogy hallgatnak. Írd le vagy internetről nyomtasd ki és vágd szét sorokra, majd rakd össze, ha megy, lehet még több darabra is. Írd le (vagy valaki vállalkozó szelleművel írasd le) úgy, hogy egyes szavakat kihagy(sz), azokat kell viszapótolni. Ki lehet kérdezni magad úgy, hogy minden szó első betűje van megadva.Van aki úgy tanul, hogy lerajzolja a versszakban lévő képeket. Mindenesetre nem árt, ha szereted az adott verset, a Toldi például nagyon szép.
nem szeretem ezt a verset egy a sok r betűs szó miatt kető h nagyon nehéz a szöveg amit feladot hrom nem szeretek verset tanulni kb 4 óráig tanulok egy iylen 4 versszakot de verset mondani szeretek csak az a hülye r betű
a logopédus nem segítet at hiszem 2,5 évig jártam vagy 3 évig :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!