Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudom kimondani az "R"...

Nem tudom kimondani az "R" betüt már 1 éves korom ota, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2 évig jártam pedagogushoz dee háát, most 13 éves vagyok (lány) és má néha kicsit zavarba jövök h nem értik mit mondok meg a nevemet is hülyén ejtem ki :( ez engem nagyon zavar.(Rita a nevem ezt még úgy ahogy megértik de a vezetéknevem háát az már nagyon égő ahogy kimondom (lécci senki ne mondja azt h nem égő)de mégis h ejthetném ki???most megyek át( szeptemberbe) másik suliba és ott azért örülnék ha kitudnám ejteni legaáb a nevem :S SEGÍTSÉG
2009. ápr. 16. 15:13
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja azt elfejeltettem megkérdezni h ez miért van?megtanulhatom-e kimondani :D?és ha igen akkor h tanuljam meg?esetleg itthon mgamban?uncsi tesom mutogatta nekem h kell kimondani de én nem tudom nem pörrrög a nyelvn :(:(
2009. ápr. 16. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Logopedus, azonnal. De nem ertem, az ovodaban, vagy az iskola elso eveiben sem az ovono, sem a tanitono nem szolt a szuleidnek errol, es nem javasoltak a logopedust? A szuleid miert hagytak, hogy igy nojj fel? Kicsi korban sokkal konnyebb kijavitani ezeket a hibakat, de remelem, meg neked is sikerulni fog.
2009. ápr. 16. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia!Ha találsz egy jó logopédust,akkor megtanitja neked 3 hónap alatt.Az én fiam se tudta kimondani,a logopédus úgy megtanitotta,hogy már 1,5 hónap múlva látszott a hatás.De külön itthon is sokat kellett gyakorolnia!
2009. ápr. 16. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én unokatesóm ilyen pont, csak ő fiú, de korban annyi mint te. Ő sem mondja ki még a mai napig sem. Én sem értem hogy engedték tovább. Elkönyvelték hogy dikleksziás (rem. így kell írni) és ennyi.

De amúgy ő már kimondja ha rászólunk, de nem használja.

Én úgy gondolom, hogy itt a szülő is hibás kicsit. A nagyobbik fiú is későn mondta ki és én mindig erőltettem vele kicsit és egyszer csak kimondta. De a kisebbiket nem engedte, mert sokat volt beteg stb és nagyon féltette, és így maradt. Tán járt ő is sok helyre, de nem értem hogyha tudja használni miért nem használja. Persze nehéz és nagyon oda kell figyelni a beszédére, ami ilyen kamaszkorban nem a legjobb időtöltés, de mi lesz így vele.

Én azt mondom neked kedves kérdező hogy menj szakemberhez mindeképp és kérd a szüleidet is támogassanak benne. Nagyon komoly lány lehetsz ha 13 évesen így gondolkodsz. Örülök, hogy ennyire gondolsz magadra. Ne add fel!!!! Drukkolunk neked!!!!

2009. ápr. 16. 16:15
 5/8 A kérdező kommentje:
bocsi elírtam logopédushoz jártam 2 évig (még oviba és suliba) de llehetséges h az orrmandulám miatt nem tudom kimondani?mert már anyával 4 éve(azt hiszem) járunk az orrmandulámmal és minden évben azt mondják h naggyobb let de jövőre menjek vissza és műtik (most anya maszekemberhez akkar menni csak sose tudunk elmenni)lehet h ez miatt nem tudom kimondani?amikor itthon vagyok (néha tanulás helyet ami tudom nem jó dolog) probálom kimondani van amikor 30 percig probálgatom de aztán tanulok vagy pakolok otthon :S/de itt nincs semmilyen normális legopédus (vagy h kell leírni :D)és itthon nem tudnám legalább kicsit javítani?van esetleg vlami könyv/oldal az interneten vagy h tanuljam/javítsam a kiejtés ? egyépként köszönöm szépen a válaszokat (a szüleimet nemkell okolni nem ők tehetnek róla így is annyi bajuk van)
2009. ápr. 16. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Az orrmandulanak is lehet koze hozza. Az en hugom jart logopedushoz (o ugyanigy nem tudta kimondani az r-t) kb. 6 evesen, de nem hasznalt, akkor elkuldtek kivetetni az orrmandulajat, a mutet utan nem sokkal javulni kezdett (ekkor mar nem jart logopedushoz), ma pedig mar hibatlanul kimondja (o is 13 eves most).

Ugyhogy erdemes kikerni egy orvos velemenyet az orrmandularol, s esetleg kiszedetni!

2009. ápr. 16. 16:53
 7/8 A kérdező kommentje:
és a műtét fáj :D?? egyépként h tudnám itthon gyakorolni milyen szavakkal,nyelvmozgatással stb.?köszi segítséged!
2009. ápr. 16. 17:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Bar nekem meg minden mandulam megvan, szerintem nem faj a mutet, erzestelenitessel csinaljak. Rutinmutet, es hamar megvan. Ugy emlekszem, a hugomnak 1 ejszakat kellett csak korhazban toltenie.

Meg egy dolog eszembe jutott: a nyelvfeked nincs lenove? Ezt orvossal vagy logopedussal kellene megnezetned, vetnek ra egy pillantast, es latjak, az is egy lehetseges okozoja annak, hogy nem megy az r.

2009. ápr. 16. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!