Milyen tornát javasoltok gerinc ferdülésre?
Amikor kisebb voltam még szép egyenes volt a tartásom de mióta elkezdtek valamicskét nőni a "melleim" azóta itthon amikor nincs rajtam melltartó, mivel szégyellem hogy csak ekkorák ezért inkább begörnyedek és sajnos ezt már nem tudatosan csinálom. A suliban félvállas táskát hordok ami még nem tesz jót szerintem a gerincemnek. Meglepett azért hogy az előző évben a suliorvos enyhe gerincferdülést diagnosztizált. Fáj reggelente a hátam és nálam az egyenes lábakkal való földön ülés szinte lehetetlen egyenes háttal :/ Yogázok amatőr szinten (letöltöttem egy yoga videót és azokat a gyakorlatokat csinálom) de nem nagyon látok javulást. Attól tartok hogy a fejemben is van baj. Sokat vagyok depressziós és talán ettől is vagyok összegörnyedve. Nem nagyon vagyok megelégedve a cicijeimmel mert kicsik sőt nem is egyformák -.-" de már van 3 éve barátom aki teljesen elfogad és ő imádja őket. Na de visszatérve maradjak a yogánál vagy vmi más? És hogy kapnék ingyen bérletet az uszodába orvostól v ilyesmi? Előre is köszönöm a válaszokat!
17/L
Magyarul úgy nevezik: jóga!
A görnyedt tartás és a gerincferdülés nem ugyanaz! A görnyedt tartás ellen létezik tartásjavító heveder, amit a válladon átvetve a hátadon keresztbe kötve kel viselni, és nem engedi berogyni a vállaidat! A görnyedt tartás másik ellenszere a művészi torna, vagy a balett, ahol megtanítanak a helyes testtartásra.
Gerincferdülésnek pedig az úszás tesz jót, legalábbis régen azt javasolták az ortopédián! Beutalót a szakorvostól lehet kérniindokolt esetben gyógyúszásra.
Még a "15 alkalmas" előző vagyok.
Igen ortopédiára kértem beutalót és gyógyúszást írt fel az orvos. Ez ingyenes, bekell menni a közeli uszodába és a pénztárnál mond hogy gyógyúszásra jelentkeznél ők majd eligazítanak, kapsz egy szakember aki foglalkozik veled, meg többiekkel is. megéri, az a lényeg h ne éhesen menjél mert elég fárasztó :D.
Egy az ha direkt görnyedsz akkor a melleid csak még kisebbnek látszanak.
Hevedert nem ajánlom mert nem az izmaid dolgoznak hanem csak az a sz*r gumi húz hátra ha leveszed akkor ugyanúgy nemlesz erős izom ami megtartsa a gerincoszlopot. Hátizmot kell erősíteni ez a fontos!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!