Használjunk napvédőt, vagy sem? Melyik okoz nagyobb bajt?
Nem rég ezt olvastam:" A bőrrákkal kapcsolatos vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a vegyi eredetű napvédőszerek és a helytelen táplálkozás sokkal jobban elősegíti a kialakulását, mint maga a napsugár. Továbbá a melanóma elsősorban olyan testrészeken alakul ki, amelyeket soha nem ér napfény."
Én inkább fehér bőrű vagyok, de nem használok napvédőkrémet.Délelőtt szoktam napozni,mert a délutáni nap nem barnít le.De ügyelek,hogy ne égjek le.
Eddig se szerettem ezeket a krémeket használni,de szerintem ezek után még úgyse fogok. vagy rosszul teszem?
Bármikor napozol semmi bajod nem lesz, ha nem égsz le.
Én sem kenem magam semmivel évek óta.
Egyértelműen a krémek hanyagolása okozza a nagyobb bajt. Sajnos nem mindegyik, de rengeteg olyan krém megjelent a piacon, ami nem tartalmaz káros vegyszereket, ellenben tökéletesen véd az UVB sugarak ellen. A fényvédő elhagyása sem most fog gondot okozni, hanem 10-20 év múlva, és nem csak a melanoma képződés miatt. A gyógyszertári krémek tökéletesen megbízhatóak.
Üdv: egy orvostanhallgató
vannak nagyon jó minőségű (drágább) készítmények, amik majdnem kizárt, hogy irritáljanak..
a napfénnyel semmi baj, a nagy energiájú sugárzás dns károsító, UV sugárzással fertőtlenítenek (sejteket pusztítanak) oda se neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!