Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi a TSH normál értéktarto...

Mennyi a TSH normál értéktartománya Magyarországon (szakember válaszát várnám)?

Figyelt kérdés
A neten több értéket is találtam. NEm egy oldalon azt írták, hogy 2003 a határokat módosították 0,3-2,5 mNE/l-re, addig a max. határ 4,0 volt. Valahol azt találtam, hogy a hivatalos maximális érték még mindig 4,0. 4 éve egyszer mérték a TSH szintet a véremben, a leleten felső határként 4,68 szerepelt. Azért lenne ez fontos nekem, mert nagyon hullik a hajam, és néztek megint TSM szintet. A legutóbb (3 hónapja) nézték, akkor 4,19 volt, ami az orvos szerint határérték. Csak attól függ, mihez képest. Mert a 2,5-höz képest például nem épp határon van. Köszi a választ:)
2011. aug. 14. 22:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Néhány adalék: az NE=Nemzetközi Egység, ami pontosan megegyezik az IU-vel=International Unit.

A határ változhat attól függően, hogy milyen módszerrel határozták meg a hormonszintet.

Ami a határon van (vagy kicsivel fölötte), az nem igényel gyógyszeres kezelést. Ha mondjuk már a határérték 2-3x-osa lenne, akkor igen.

Elnézést az okoskodásért...

2011. aug. 14. 22:50
 12/15 A kérdező kommentje:

A kérdés azért van, hogy okoskodjatok:)

Amúgy szétnéztem fórumokon, ahol pm problémával küszködő emberkék beszélgettek. Nem egy olyan hozzászóló véleményét olvastam, aki már 3 körüli értékre is kapott gyógyszert. Olyan is volt, akinek a TSH-ja normál volt, mégis szinte az összes tünet illet rá, kapott gyógyszert alulműködésre, és új ember lett. Most az előbb kiírtam a rám jellemző tünetet, és szinte minden stimmel. Dekoncentráció, fáradékonyság (sokszor 9-10 óra alvás után is olyan, mintha egész éjjel virrasztottam volna), menstruációs problémák, száraz bőr, zsíros haj, hízékonyság, menstruációs zavarok, hirtelen izzadás, hideg végtagok, nem sorolom továbbxD Majd az orvossal konzultálok, persze pechemre épp szabin van. nagyon kíváncsi vagyok, 3 hónap alatt a határértékről mennyit változott a TSH. Meg majd kihisztizem,, hogy nézzék meg a pajzsmirigy hormonjait is. Meg gyógyszert, mert szerintem ez tuti pm alulműködés. Köszönöm a válaszaitokat:)

2011. aug. 14. 22:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem az elmúlt két évben kétszer mérték, két különböző határértékkel.

Nem tudom, hogy létezik-e olyan, hogy normális TSH mellett, pajzsmirigyműködési zavar, nekem 10 éve a házidoki még T3-at és T4-et is méretett mellé, azóta ez a módi is változott.

Ha alapos kivizsgálást akarsz (amit a tünetek indokolnak) , akkor kérj beutalót az endokrinológiára.

2011. aug. 15. 17:22
 14/15 A kérdező kommentje:
Majd az lesz valószínűleg, de először is még majd beszélek a kezelőorvosommal. Nagyon köszönöm a válaszokat:)
2011. aug. 15. 18:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem is megvan minden tünet, kivéve a lassú pulzusszám.A TSH pedig normál értékű.
2017. jún. 19. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!