Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Állatorvos szeretnék lenni....

Állatorvos szeretnék lenni. Megéri? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Térdproblémáim vannak, gyakran 1-2 óra álldogálástól bedagad és megtelik vízzel. A medencém és a csípőm ropog, valamint a gerincem is a közepes lendületű mozdulatokra. A vállam is eléggé kényes, egyes irányokba nem tudom mozgatni. Mennyivel akadályozná a munkámat? Erős fizikai munkának számít állatorvosnak lenni? Pl. olyanokra gondolok, hogy húzom ki a kisbocit az anyabociból, és kiakadhat a vállam. Szerintetek? Kicsi koromtól ez az álmom, fel is vennének valószínűleg, de sajnos a sportolás így tönkretette az izületeimet. A kutya/macska/egyéb állat emelésétől rosszabbodhatnak a problémáim?
2011. aug. 9. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Mire elvégzed az egyetemet,szerintem rendbe tudod magad hozatni egy dokival,hogy bírd a huza-vonát.Sok sikert hozzá,valósítsd meg az álmodat!
2011. aug. 10. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek elsővel, fiatal vagy, hogy feladd az álmaidat! Egyébként fizikailag megterhelő lehet, de az emelések, stb. nagy részét az asszisztens végzi és nem az állatorvos.

A műtétek viszont már komoly terhelést jelentenek egy egészséges orvos ízületei számára is, mert meredten kell egy helyben álnod és a műtóasztal fülé hajolnod, az eredmény sajgó térd és derék. A jó hír, hogy van rá "csodaszer", de itthon még nem támogatja a TB - Hyalgan hyaluronsavas injekció, egy kúra kb. 100.000 Ft és ismételni kell. Több orvost ismerek, aki ezt adatja be magának. Addig is saját magad is megpróbálhatod rendbe hozni, pl. nem tudom Dona-porral vagy Proenzi 3-kúrával próbálkoztál-e már.

Sok sikert a felvételihez! ;)

2011. aug. 13. 05:54
 3/5 A kérdező kommentje:
sziasztok! köszönöm szépen a válaszokat :) igen, a fent említett gyógyszereket többször is kiírta az orvos, de sajnos kiderült, hogy az összes porcra és izületre való gyógyszer fő összetevőjére allergiás vagyok. Pl. a Dona-porból 2 napig szedtem, és tenyérnyi méretű vörös foltok jelentek meg a testemen, a doki azt mondta, hogy szedjem addig, amíg vissza nem megyek, de kérjek minél hamarabbi időpontot. 4 nap múlva elmentem a magánrendelőjébe, mert a fél hajam kihullott. Tincsekben, mint a kemokezelések után. :S
2011. aug. 13. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:

szia

én is állatorvos szeretnék lenni, ugyogy megértem a problémádat mivel nekem is baj van az állóképességemmel (mondjuk nem oylan drasztikusan mint neked)

én is nagyon félek hogy mi elsz ha esetleg műtenem kellesz? mivel egyhelyben állni 1 órát se bírok mert a gerincem nagyon fáj. szóval ez még a jövő zenéje,először vegyenek fel az egyetemre :) de neked sok sikert kívánok!!

2011. aug. 13. 14:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia! Remélem sikeres lesz a felvételid. Szerintem én az alkalmasságin elbukok :S
2011. aug. 13. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!