Szerintetek megéri drágán vásárolni fényvédő faktor-t?
Állítólag az arcra mindenképpen kell használni, a pigmentfoltok, májfoltok és a korai bőröregedés ellen ilyen fényvédő faktor-t.
De nem tudom, hogy milyet vegyek. Egyáltalán a drága megéri-e? Milyen márkájút vegyek, ami tényleg használ is?
Nem tudom, hogy hatásos e a körömvirágos krém, de én nem fűzök hozzá nagy reményeket. Másrészt meg zsíros.. folyik, fénylik, összefog mindent.
Naptej vásárlásánál arra figyelj, hogy lehetőleg titánium-dioxidot vagy cink-oxidot tartalmazót vegyél, mert nem elnyelik, hanem visszaverik a napsugarakat. :)
Megéri valami jobb minőségűt venni, még ha ez drágább is. Ne a bőröd egészségén akarj spórolni. :D
"aptej vásárlásánál arra figyelj, hogy lehetőleg titánium-dioxidot vagy cink-oxidot tartalmazót vegyél, mert nem elnyelik, hanem visszaverik a napsugarakat. :) "
Ezt Köszi , nem tudtam :-) De megjegyzem.
Először is szerintem utcai közlekedéshez, ha van rajtad utcai ruha, nincs szükség fényvédő krémre, ha csak valahol nem különlegesen érzékeny a bőröd pl. egy korábbi leégés hatására.
A fényvédő krémek direkt napozásra vannak, tehát, amikor a bőr nagy felületei huzamos időn át szándékosan ki vannak téve a Napnak. És igen, itt érdemes a faktort megfizetni. Az bőrtípustól függ, hogy kinek milyen jó minimálisan. Az egy számjegyű a legtöbb embernek kevés. Nekem eléggé fehér a bőröm, de elég sokat vagyok a szabadban, így hozzá vagyok szokva a naphoz. Nekem 15-20 jó és elég. Ennél nagyobbra csak nagyon fehér bőrűeknek van szükség, akik minden előzmény nélkül akarnak egyszer csak a napra menni.
Van amikor több, mint 8 órát tartózkodok Napon. Sokáig szoktam, ha úgy van, lent lenni.
Nekem nagyon fehér a bőröm,sajnos, és érzékeny is.
Azt viszont nem akarom, hogy idő előtt emiatt ráncosodjak hamarabb, mert nem használtam ilyen fényvédő-t.
Naptejet is fellehet kenni arcra?
Szerintem nem!
A naptejek tele vannak rakkelto osszetevokkel. Nagyobb az eselye annak, hogy valaki borrakot kap a vegyszerektol, mint attol, ha evente 1x 2x leeg a napon.
Aki mondjuk acs es napi 10 orat a teton dolgozik az vegyen magara vekony ruhat, vagy esetleg neha hasznaljon naptejet. De az atlagembernek nem szukseges naptejet hasznalnia.
Szerintem a legjobb fenyvedo a "belso" fenyvedo, azaz a sok antioxidans; zoldsegek, gyumolcsok, chlorella, spirulina, egyeb zold novenyek.
Miert van az, hogy egyre tobb/egyre magasabb faktorszamu/egyre dragabb naptejek jonnek piacra es megis emelkedik a borrakosok szama??? Lehet, hogy a naptejek csak a leegestol vedenek, a borraktol nem??
A naptejekkel az alabbi gondok vannak: 1. szabad gyokok keletkeznek a szervezetben amik rakhoz vezethetnek. 2. a vegyszerek felboritjak a hormonok normalis mukodeset 3. szintetikus anyagokkal vannak tele, ami idegen a szevezetnek.
Csak hogy legyen egy kis hatterinfotok arrol, h nem a levegobe beszelek: 8 eve elunk a napos kaliforniaban, azt hiszem sokkal tobb nap er itt minket, mint mondjuk Mo-n. Rengeteget vagyunk a szabad levegon, arra mindig figyelunk h ne egjunk le (arnyek, sapka, ruha stb) es eddig soha egyikunknek sem volt semmi borproblemaja es soha nem hasznalunk naptejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!