Remeg a kezem. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Abban biztos vagyok, hogy az egész idegi alapon van. Eléggé kétségbeejtő, főleg mert még csak 16 éves vagyok. Sokszor kerültem kellemetlen helyzetbe. Amikor az iskola előtt beszédet mondtam, hihetetlenül remegni kezdett a kezem, alig birtam tartani a lapot. Vagy előfordult, hogy megismerkedtem egy sráccal, aki tetszett, és amikor együtt vacsoráztunk, az idegességtől annyira remegni kezdett a kezem, hogy enni sem tudtam. Számtalanszor próbáltam nyugtatni magam, és egyre jobban tartok az egésztől. Mit tegyek?2011. aug. 8. 23:42
1/5 anonim válasza:
Bocs,hogy nem írok semmi hasznosat de nekem is így van csak kíváncsi vagyok hát ha valaki tudja mitől van ez.:S
2/5 anonim válasza:
Az idegesség gyakran okoz ilyet, szerencséd van, hogy csak a kezed remeg. Próbálj nyugodtabb életvitelt folytatni, igyál nyugtató teákat, kapcsolj ki néha, esetleg valami sportot is űzhetsz ami megnyugtat. Amennyiben semmi sem segít fordulhatsz orvoshoz is, hogy írjon fel valamilyen gyógyszert.
3/5 anonim válasza:
az tök vicces ,lehet mikor keresel valamit polcon és annyira remeg kezed ,hogy mindent leversz:D
4/5 anonim válasza:
Nem vagyok ennyire okos, de ezt egy orvos írta:
A fiatalkorban jelentkező kézremegés legtöbbször dominánsan öröklődő állapot(ún. esszenciális tremor). A rendellenességgel sajnos együtt kell élni. Az olyan élethelyzetekre, amikor a remegés nagyon kellemetlen lehet, (pl. vacsoravendégség) célszerű kéznél tartani ún. béta-blokkoló gyógyszert, azzal a remegés hatékonyan csökkenthető. Állandó gyógyszerszedés, a hozzászokás veszélye miatt, nem javasolt. Emellett kerülni kell minden olyan állapotot, mely önmagában is fokozza a kézremegést (kávé, tea, másnaposság, stb.). Problémájával fordulhat családorvosához, neki is tudnia kell az esszenciális tremor gondozásának lehetőségeiről!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, talán az utolsó válasz volt a leghasznosabb. Anyukám keze is remeg, de alig észrevehetően. :( Elkeserítő ez az egész.
2011. aug. 9. 00:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!