A gyomor-vagy a vastagbél tükrözés a rosszabb?
2010-02-21 15:26 válaszolónak:
A végbél tükrözésnél a bél legalsó szakaszát nézik, kb 20-25 cm.
A vastagbél tükrözésnél 150-180 cm.
A vékonybél tükrözésnél nem tudom meddig tudnak felmenni, de a vékonybél hossza: 7-8 méter!! (ebben még nem volt részem)
A vastagbéltükrözésekor a végbéltől kezdve a vékonybél bejáratáig vizsgálják a belet (néha be is mennek a vékonybélbe). Vékonybéltükrözés helyett gyakran vékonybél CT-t csinálnak inkább, az kevésbé megterhelő.
A kérdésre válaszolva: Mindkettőben volt részem: altatás, bódítás,érzéstelenítés nélkül! A vastagbél tükrözés nekem kb 20 percig tartott, kellemetlen, mert felfújnak, és feszít (nekem is főleg a kanyarokban), de ezen kívül semmit nem éreztem, úgyhogy még a vékonybelembe is be tudott "kukkantani" a doktornő.
A gyomortükrözés.... hát én rosszabbra számítottam, az alapján amilyen "élményeket" olvastam. Itt meg az a rossz, hogy egy cső van a nyelőcsőben, és ezért nekem először levegőt venni volt nehéz (fura). Végig büfiztem az egész vizsgálatot, meg folyt a nyál a számból, de ennyi.
Kellemetlen vizsgálat mindkettő, de ki lehet bírni! És nagyon pontos diagnózist tudnak e vizsgálat által felállítani. Úgyhogy ennyi kellemetlenség az egészségemért, nekem simán megérte.
21/L
Kérjetek bóditást,mert fájdalmas lehet nélküle. (a feltétel : kisérőt kell vinned,és aznap nem vezethetsz)
Én is kértem,azt mondták hogy majd meglátjuk hogy viselem,és majd akkor. (persze hogy kértem,be voltam rezelve,előttem egy szegény kis hölgy jajgatását halgattuk a folyosón)
Hogy biztatót is mondjak:"vannak még csodák! "Nem fájt,bóditó nem kellett,10 perc alatt kész volt,a vékonybélig felmentek,pedig nem vagyok kövér sem(180cm és 77kg férfi)
Jól ki kell tisztitani a beleket : vasárnap 13 órától hétfő estig már csak főtt krumplit ettem,kedden 12-ig már csak tejet (de szűrt húsleves is mehet),ezután hashajtás szerda reggelig, és szerdán 10 kor dugták a csövet . A hashajtás alatt - orvos javasolta - szűrt húsleves,szűrt almalé,és szőlőcukor is mehet. Nem volt gáz a hashajtás, Picoprep -el lett csinálva,és semmi kellemetlent nem éreztem itt sem.
És a hasat lazán tartani a vizsgálat alatt.
Képzeljétek,augusztus eleje óta paráztam emiatt,de a jóistenke úgy látszik rámmosolygott...
Az előző vagyok,ki kell egészitenem az irásom.
Gyomor kétszer volt,nem volt gondom vele.
A vastagbéltükrözésnél hallok rémhireket,most olvassátok el a fenti tapasztalataimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!