Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véres volt a széklet, és fáj...

Véres volt a széklet, és fáj is. Mit tegyek? (bőv. Lent, félek is)

Figyelt kérdés
3 hónapja nincs rendjén valami... úgy kezdődött,hogy suliban nem tudtam elmenni,visszatartottam. hazaértem,nem volt ingerem,akkor már 2 napja nem vécéztem.Harmadik napon sikerült,de nagyon nehezen.A napok egyre tovább csak nőttek,s betelt a pohár a másfélhetes nincs ingertől.Beszéltem anyámmal erről,s arra jutottunk,hogy a tesómmal elmegyünk holnapután az orvoshoz.Véres volt a széklet,pici vér volt a vc papiron is,egy kicsike dolog ki is jött valami púp,ami volt véres,de rögtön lefürödtem,s visszahúzódott. Csak akkor fáj,ha ülök,étrend változott,mivel iskolai étkeztetésben részesülök.Amit szoktam enni,megpróbálok olyat enni,hogy ne legyen gond,de ha pl.: 4 nap után van inger,s elmegyek akkor is véres.A településen csak 1 orvos van,mert csóró a polgármester. 13/f leszek augusztusban.Mit tehetek,hogy elmuljon ez a szörnyű kín,s fájdalom?Még valami... nagyon hamar jött ki a széklet,de nagyon vastagot kakiltam,kúpot szoktam használni.... szóval ha még kell valami infó,akkor létszíves mond... :( nagyon rossz,válaszokat NORMÁLIS válaszolókat nagyon megtisztelve megköszönném.
2011. júl. 31. 16:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez a kezdődő aranyér.

Azonnali segítséget ne remélj, de a körömvirág krém sokat javíthat a helyzeten, gyorsabban gyógyul.

Ez a fajta:

[link]

Lehet, hogy a kifejezetten aranyeres panaszokra kitalált kúpok-krémek gyorsabban hatnak.

Igyál sokat, az se baj, ha rostos üdítőt, sőt. Az étkezések között, otthon pl. egyél sok gyümölcsöt és zöldséget.

Segíthet még, ha veszel korpatablettát. Kevésbé lesz kemény a végeredmény, és jól átmozgatja, irritálja a beleket, többször is mész wc-re.

A bélflórát joghurt és kefír teheti helyre, vagy a normaflore, amit patikában recept nélkül kaphatsz.

Első és legfontosabb lépés, hogy megszűnjön a szorulás, de hasmenésed se legyen, erre jó a sok rost (korpa, gyümölcs, zöldség) és a sok ivás.

Suliban ha azért nem tudsz elmenni, mert ciki, akkor gondolj arra, hogy más is jár wc-re. Erre találták ki. :)

Vigyél be egy dezodort, és fújj ki egy kicsit.

Nyugi, senki nem fog arról pletykálni, hogy te a wc-be kakilsz. Két éves kor után ebben már nincs semmi újdonság.

2011. júl. 31. 16:38
 2/3 anonim ***** válasza:
az első jól leírta, én csak annyit tennék még hozzá, hogy pl. a csokoládét hanyagold, nassolgass inkább aszalt szilvát, az is szépen rendbe teszi a beleket
2011. júl. 31. 16:48
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm,ez kedvfokozó is volt :) amúgy suliban azért nem merek kimenni vécére,mert nagyon büdös van,s hányni is szoktam,ha oda be kell menni,nincs karbantartva,s inkább itthon...
2011. júl. 31. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!