Ma nagyon rosszul lettem, hazjöttem és megkértem a vérnyomásom: akkor 157/102/105, egy óra múlva 144/89/90 lett, ez nagyon rossz?
Már régóta nem mértem sajnos, de szerintem ennyi szokott lenni körülbelül mindig, viszont látszik, hogy ingadozik.
ez a 2. is magas(megnéztem, elvileg ez a 4 stádiumból az elsőben van a systolés érték alapján). nagyon szapora a pulzusom, 70 körül kéne lenni, és 90.
fogamzásgátlót szedek és sajnos dohányzom. mindkettő emeli, főleg együtt, viszont a gyógyszert nem hagyom abba, a dohányzást szeretném. erre ha gyógyszert iratok fel(kell egyáltalán?), akkor az nagyon káros? az ingadozó vérnyomással mit lehet kezdeni? régen is az volt.
köszönöm
az első eléggé magas, a második már jobb 1 fokkal de azért az sem a legjobb..
szoktál kávét/egyéb koffeines dolgot inni?? azt is hanyagolni kéne.
Igyál valami vízhajtós dolgot,pl: csalántea.Rendbe fog jönni.Többet ittál,mint,amit pisiltél.
De egy kivizsgálás nem ártana.
újra megmértem, és 2 percen belül 6-8 értékeket ingadozik, ez rettenetes. a pulzus 90körül van mindig, a többi 138-142/88-92/90pulzus
kávét már nem iszom körülbelül 3 hóünapőja csak mondjuk 2 hétente egy kicsit, de ma nem ittam.
a fogamzásgátlót 1 éve szedem kb és nem volt magas, megmérte az orvos, azt mondta, h rendben van.
Nem értettél meg.Valami olyat kéne inni,amiben vízhajtó van.Most ,és nem holnap.Valamiért szerintem benned maradt a megivott víz.Azt kéne kipisilni.Veseköved sosem volt??Nem fáj az oldalad?
A vérnyomás természetesen minden pillanatban változik. Tehát ahányszor megméred,annyiszor mást fog mutatni.Én ezt kerekítve 140/90-nek látom,90-es pulzussal.És nem nevezném ingadozónak,hanem emelkedettnek.Az okára kéne rájönni,ezért el kéne menni holnap a dokihoz,aki megmondja,hogy tovább.
Lemaradt: a csalántea vízhajtó hatású.
Ennek köze nincs sem a fogamzásgátlóhoz,sem a cigihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!