Pár napja előfordul hogy "bedobogósodik" a szívem, nagyon rossz érzés, ilyenkor általában a pulzusom is felmegy, de a vérnyomásom rendben, vagy alacsony. Mi lehet az oka?
Velem is ez van. Dohányzol, vagy fogyasztasz koffeint?
Mert ezeket abba kell hagyni, sportolni, egészségesebben táplálkozni ajánlott.
Nem dohányzom,kávézni szoktam,de esetleg napi egy,és ha napokig nem iszok,mert olyan is előfordul,akkor is jelentkezik...
Az első válaszolónak:kb úgy képzeld el,mintha a szíved helyén egy kalapács ütné a ritmust,és egyre gyorsabban,vagy nem is tudom hogy lehetne elmagyarázni...
ez lehet tachycardia, de pánikbetegség is (nekem mindkettő van, volt). orvos tudja eldönteni, és először a kardiológiára kérj beutalót.
nekem 2003-től másfél évig volt ugyanilyen tünetegyüttesem. akkor nem mentem dokihoz, és később, mikor megfogant az első gyermekem, elmúlt. innen tudom, hogy pánikbetegségem volt. a fiammal babásan el kellett menni ekg-ra, és ott derült ki, hogy a régi tachycardiámat mitralis prolapsus okozza (hosszabb szívbillentyűk okozta vérvisszaömlés a kamrából a pitvarba) - ott is bevert a szívem, nagyon durva volt látni és hallani :) mindemellett már ott is mondták, hogy nyugi, stresszes vagyok, nyugodjak meg (köszi)...
pár évvel később a lányommal terhesen az ekg-m pedig gyönyörű lett, és azóta is jól vagyok.
tehát adott egy állapot, ami jobban kihozza ezt a "bedobogósodást" és beverést (nálam van ilyen, egyébként extrasystole a neve), és adott a pánikbetegség (szorongás, stressz, nekem egy közeli barát hirtelen halála váltotta ki 2003-ban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!