Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fémallergia - mindenhol a...

Fémallergia - mindenhol a testen vagy csak néhány helyen? Hogy van ez?

Figyelt kérdés
A bizsu gyűrűktől, fülbevalóktól, nyakláncoktól kiütéses leszek. Az órától, karkötőktől, szegecsektől semmi bajom. Van olyan, hogy csak néhány területen nem bírom a fémet. Ezzel más is van így?
2009. ápr. 7. 10:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Én mindentől azonnal felhólyagosodom, de az igaz, hogy a kezemen nem olyan gyorsan. De pl. a hasam a farmer szegecseitől is.
2009. ápr. 7. 10:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Furcsa. Nekem is mindenhol sebes lesz (sok dologra vagyok allergiás, sajnos eléggé kiművelődtem a témában már). Ha kontaktallergiád van, érdekes, hogy csak x helyen jön ki. Nem lehet, hogy az anyag más? Az ékszerben, bizsukban és pl. a farmergombban másfajta fémvegyület lehet.
2009. ápr. 7. 10:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Minden allergia egy túltelítődésre adott válszreakció.

A tesed egy darabig tűrte a sok gagyi fémet amivel érintkezett, de már kezdi feladni a harcot. Ha még sokat terheled csúnyán eldurvulhat. Akár addig a szintig, hogy már a nemesfémre is allergiás leszel.

A fül, a nyak és a has bőre átlagosan érzékenyebb szokott lenni, de mindenkinek egyedi a tűrésküszöbe, attól függően, hogy az adott területen molyen minőségű a bőr. Szerintem ne eröltess semmilyen fémet nagy felületen, kicsin is csak szigorúan megbízható helyről vett aranyat/ezüstöt/orvosi fémet.

2010. ápr. 7. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!