Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Annyira fáj a hátam, mit...

Annyira fáj a hátam, mit csináljak?

Figyelt kérdés
14L vagyok, és a suliba dögnehéz táskával járok 7éve..de télleg egyszer lemértem majdnem megvolt 5 kiló..:S az a lényeg, hogy borzalmasan fáj a hátam, meg a suliban üléstől kicsit görnyedt is, ha kihúzom magam, kb. 2 percig megy, aztán fáj, és abbahagyom. mit tegyek??? jövőre félvállas táskát akarok venni, az rontaná a helyzetet???
2011. júl. 26. 14:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem rontaná, hanem rontani fogja. Hátitáska a legjobb.

A hátaddal viszont MUSZÁJ csinálni valamit, mert még legalább 60-70 évig szükséged van rá. El kell menni az ortopédiára, meg gyógytornászhoz. Legfőképp ez utóbbihoz, de kell hozzá lelet, hogy min kell javítania. És nem 10 alkalom torna, hanem hónapokig, hetente 2-szer, plusz otthon is tornázni.

2011. júl. 26. 14:18
 2/9 A kérdező kommentje:
hát köszi, de itthoni megoldás kellene, mert mit ne mondjak, a szüleim tesznek rá, hogy mi van velem, már a háziorvosom is mondta hogy ronda gerincferdülésem van, azzal se foglalkoztak..úgy kellett kikönyörögnöm, hogy hipp-hopp táncra hadd járjak, ami itt volt a suliban, ingyenesen. pedig nem vagyunk szegények, csak hát ők ilyenek...:S
2011. júl. 26. 14:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Pedig mindenképp el kéne járnod úszni. Az nagyon jót tesz a hátadnak.

neten nézz szét, hátha találsz olyan gyakorlatokat, amiket otthon is tudsz végezni.

2011. júl. 26. 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Elmehetsz te is egyedül az ortopédiára, sőt, a gyógytornára is, mert valószínű javasolni fogják majd. Ugyanúgy, ahogy az úszást is.
2011. júl. 26. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg az úszás jó. Meg napi CSAK 5 perc hátgyakorlatot csinálj!. A párom is hát problémás habár ő már 30-hoz közel van. Ahogy elkezd nyavalyogni, átöltöztetem és együtt csináljuk a hátgyakorlatokat. Itt a link ezt szoktuk csinálni:

http://www.youtube.com/watch?v=7U_o_6NEERs

2011. júl. 26. 14:30
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a linket, kipróbálom:) meg a többi választ is!
2011. júl. 26. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
kislány, menj el ortopédiára (egyedül is mehetsz, beutaló sem kell)
2011. júl. 26. 14:42
 8/9 anonim válasza:
82%

csak 5 kiló? kicsikém nekem mindennap 10kilós a táskám, amit cipelek :D :S elvileg jót tesz, ha a földön/vagy keményen fekszel/alszol. jót tesz a gerincnek^.^

remélem segítettem :D

2011. júl. 26. 14:54
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi, télleg segített mindenki:) és te hány éves vagy??
2011. júl. 26. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!