Mit jelent ez a tüdő rosszindulatú daganatánál?
Klinikai T...:4
Klinikai N...:x
Klinikai M...:x
Jobb felső lebenyi inop.-nak minősülő tu. igazolódott, kemoth.-ra osztályunkon nincs lehetőség.
T4 stádiumú daganat, N(=nyirokcsomó), M(=metasztázis=áttét). Ha jól emlékszem akkor az x azt jelenti, hogy nem vettek mintát belőle.
Jobb felső lebenyi inoperabilisnak (=műthetetlen) minősülő daganat igazolódott, kemoterápiára osztályunkon nincs lehetőség.
Igen.
Műthetetlen rosszindulatú daganat tehát khemoterápiára fognak küldeni ami eszméletlen rossz.
Mellékhatások hajhullás és társai.
És csak jobban tönkretesz.
Rossz esetben halál.
Miért írták, hogy kemora nincs lehetőség?
Nem tudom milyen fajtájú. Előttem van a lelet, ez alapján googlizok.
Vannak itt ilyenek: centrális tumor; 11*12 cm-es területen homogén fedettség.
A post-lat. felől endobronhiálisan növekvőkarfiolszerű tumorális szövettöblet van. Gondolom ez elzárja a hörgőt.
Végstádium??? Erre utalna a palliatív sugárkezelés is?
Ezt az onkológián írták, hogy nincs lehetőség kemóra az osztályon? Vagy máshol,pl sebészeten, vagy tüdőkórházban? Jártál már onkológusnál ezzel a lelettel? Inkább ne guglizz, mert csak az agyvrézés fog kerülgetni. Ezekre a kérdésekre az onkológus mind tud normális, elfogadható biztos választ adni neked, a neten iszonyatos baromságok is vannak.
A t4 az végstádium, de mint írtam sok mindentől függ a betegség kimenetele, pl a kissejtes tüdődaganat sokkal agresszívabb, hamarabb ad áttétet, mint a nem kissejtes fajta. A palliatív kezelés célja a tünetek csökkentése-enyhítése és életminőség javítása.
Sugártanszéken adták a leletet. Csak ez az egy van. Az apukámé. Ő pedig nem nagyon kérdezgeti az orvosokat.
És még csak kb 2-3 hete tudjuk, hogy daganata van.
Tényleg igaz, hogy a tüdődaganatosok közül nagyon-nagyon kevesen élik meg a 5 évet?
Mire számíthatunk? Évekre-hónapokra-hetekre? Á, hetekre csak nem!!!!
Vettünk neki Varga Gábor féle gyógygombakivonatot és mikroalga port is.
Ugye meggyógyul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!