Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Le lehet szokni egyszerre 5-6...

Le lehet szokni egyszerre 5-6 dologról?

Figyelt kérdés

Köztük: alkalmi dohányzás, van hogy heti 1-2 szál, de olyan is van hogy 3-4 doboz. Az utóbbi időben egyre kevesebb szerencsére.

Arról is le kellene szoknom, hogy ha ideges vagyok, vagy pl csupán a tv előtt ülök, az arcomat "kaparom", vagyis csak piszkálom, és igy sokszor pattanások jönnek ki.

Le kellene szoknom arról, hogy sok édességet eszem. Napi 1-2 csoki, de van hogy 1-2 tábla csoki!

Folyamatosan eszek. Ha van itthon többféle kaja, akkor mindennap eszem mindegyikből, és addig, amig van belőle. Van hogy 2-3 napig, 2x ebédelek és 2x vacsorázok.

Tehát, fogyókúráznom is kellene már, mert az utóbbi fél évben 6 kilót szedtem fel.

Le kellene szoknom a napi 2 kávéról is.

Rá kellene nevelnem magam a sportra, legalább heti 3-4 alkalommal 20-30 perceket.

Szerintetek lehetséges ennyi mindent egyszerre megvalósítani?

2011. júl. 20. 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Bármilyen hülyén hangzik, szerintem könnyebb egyszerre búcsút venni a rossz szokásoktól, mint külön-külön. Egyszerre egy nagy erőbefektetéssel jár, és egyik sikerélmény ösztönzi a többit. Én is egyszerre kezdtem bele a fogyókúrába és egyszerre tettem le a cigit is, és lemondtam az alkoholról (hétvégi buli-ivó voltam), ennek 3 éve, és mínusz kb. 20 kiló, semmi cigi, de néha egy jó bor lecsúszik:) Egyszerre könnyebb!
2011. júl. 20. 13:54
 2/14 anonim ***** válasza:

Igen, lehet erős akaraterővel, kitartással.

De ne egyszerre, hanem inkább kettesével kezdd el.

sok sikert!

2011. júl. 20. 13:55
 3/14 anonim ***** válasza:
szerintem igen... és azt is jól látod hogy sportolnod kellene, nem csak az alkatod miatt, hanem azért mert ameddig sportolsz addig sem ülsz a tv előtt, kapargatod az arcodat (ez aranyos), nem tömöd magadba a csokit, nem cigizel és nem is kávézol... sőt szerintem ezt napi 1-2 órára kellene emelned...persze úgy értem, hogy pl ebbe bele lehetne venni, hogy elmész vásárolni (gyalog), vagy kutyát sétáltatsz, vagy elmész futni (pl fél órára reggelente vagy este)...stb
2011. júl. 20. 13:56
 4/14 anonim válasza:
Az tök tőled függ!!! Ha el nem felejted a listáról egyiket sem, akkor csak önkontroll és elszántság dolga. KV helyett igyál teát v kakaót, ez nekem bevált. A dohányzás, a többszöri étkezés, és a csokik pótcselekvések. Úgyis akarsz sportolni. Csak el kell határoznod magad, menj el bárhova, ahol emberekkel ismerkedsz meg, és a pénztárcád megengedi. Találj egy hobbit, mint a kötögetés, v karkötőkészítés, v rajzolás, szerelés. Tök mindegy. Az a lényeg, h ha leülnél enni, akkor fordulj meg, és csináld a hobbid. Ennél nagyobb segítséget nem mondhatok. Tényleg csak rajtad múlik. Lehetetlennek egyáltalán nem lehetetlen. Nehéz lesz sztem, de kivitelezhető. :) Sok sikert!
2011. júl. 20. 13:57
 5/14 A kérdező kommentje:

Én is egyszerre próbálok változtatni mindenen.

Már 1 hete elkezdtem a fogyókúrát, de még csak úgy, hogy mindennek a felét eszem, mint ahogy korábban. De kicsit nehéz letenni a cigit, leszokni a csoki majszolásról, a kávéról, rászokni a mozgásra, arra is, hogy rendszeresen ápolt legyek. (rendszeres hajfestés, ilyesmi) Szóval sok dologban változtatni akarok.

2011. júl. 20. 13:58
 6/14 anonim ***** válasza:
Minden azon múlik, hogy milyen erős a motivációd. Ha egyszerre teszed meg, hatalmas erőt tud adni már kezdetben is az, ha megállod és ez tovább lendít. Ha külön csinálod, külön-külön kell időt és energiát rászánnod. Kitartással és erős akarattal nagyon jó eredményt érhetsz el. Vágj bele és tarts ki! :)
2011. júl. 20. 13:58
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok!

Várok még tippeket :)

2011. júl. 20. 14:00
 8/14 anonim ***** válasza:
A cigin kívül mintha magamat olvasnám :D De nekem már sikerült! :-) Szóval lehetséges! Ráadásul csak az eleje nehéz, ha már jönnek a változások (szebb arcbőr, vékonyság), csak belenézel a tükörbe és olyan hihetetlen erőt ad, hogy fú! :D Az embernek rögtön elmegy a kedve a tévé előtti arckaparászástól is inkább kimész bicajozni :D:D
2011. júl. 20. 14:02
 9/14 anonim válasza:

Nem olvastam végig a kérdésed, csak az első pár sort.

Szerintem is együtt mindenről a legjobb leszokni.

Én pl. aközben fogytam tavaly tavasszal, hogy épp leszokóban voltam a cigiről.

Éppen tertós nem lett, de ha nem jön változás az életembe, akkor megtartottam volna mind2-t.

Sok sikert!

2011. júl. 20. 14:12
 10/14 anonim ***** válasza:
A cigit leszámítva nekem már sikerült leszoknom az édességről (sőt, mindenféle hozzáadott cukrot mellőztem), és az arckapargatásról is. Most jelenleg fogyni próbálok. Amihez hatalmas akaraterő kell (fogyás, cigi) az szerintem nem megy együtt.
2011. júl. 20. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!