Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lábkörömbenövésem van, mit...

Lábkörömbenövésem van, mit tehetek otthon?

Figyelt kérdés
Azt légyszi ne irjátok hogy menjek orvoshoz. Most azt akarom megtudni, van-e valami otthoni módszer! Az orvos csak nagy baj esetén jöhet!
2009. ápr. 1. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:

nekem is ugyanez a helyzet.

én meg mondom hogy mit csináltam, amikor előzőleg volt:

- minden este kihidrogéneztem, majd HIPERMANGA-oldaltba áztattam kb 5 percet, ha meg nagyon csunya akkor RIVANOLos kötést tettem rá! - ezek a szerek gyógyszertárban kaphatók, sajnos másik módszert nem tudok

ja amúgy az orvosok azt mondják h lehet h azért van ez, emrt nem kocka alakra vágjuk a körmünket :S

2009. ápr. 1. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem is volt kétszer is, mindkét alkalommal orvosnak kellett kivágni, helyi érzéstelenítéssel.

Hiába próbáltam ki mindent: kamillázás, kiáztatás, köröm kivágása.... már a paplan is nyomta mikor este lefeküdtem, és 2 számmal nagyobb cipőt hordtam.

Ha nem akarsz orvoshoz menni, esetleg próbálkozz pedikűrössel, ők ki tudják vágni a körmöt, és le is fertőtlenítik.

2009. ápr. 1. 16:30
 3/10 anonim válasza:
Én betadinos oldatba áztattam, meg kivágták párszor, de csak egyre rosszabb lett, vagyis mindig újra benőtt. Kb 2-3 évig szenvedtem vele, mire végre olyan orvoshoz kerültem, aki lézerrel kiégette a körömágyat, így most szűkebb a köröm, nem nő be. Neked is csak ajánlani tudom, nem éri meg késlekedni vele.
2009. ápr. 1. 18:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
a sarkakat nem szabad kivágni, attól csak még jobban be fog nőni. Meg kell próbálni egyenesre növeszteni, és utána már csak vízszintesen vágni. Azt olvastam, hogy amíg nő, meg kell emelni a körömszéleket akár egy pici darab gézzel, hogy ne tudjon befelé nőni, csak felfelé. Hát ez biztos nem egyszerű, de ha egyszer végre megnőtt, utána már nem lesz gond.
2009. ápr. 1. 22:16
 5/10 anonim válasza:
nekem is folyamatosan be nő a körmöm.. és nagyon nehezen viselem..=/ én azt hallotam hogy paradicsomot kell rárakni az valahogy kiszívja a gyulladást és így könnyebben ki tudod nyomni.. nekem eddig bevált.. ;]
2009. aug. 7. 13:32
 6/10 anonim válasza:

Hát.. Nekem is ez van.. :S

Én Tetran kenőccsel kentem egy darabig , de nem használt.. na mind1.. most vmi glicerines krémmel próbálkozok..

Szerintetek az használni fog???

Ja és uccsó hozzászóló... az a paradicsomos 5let tényleg használ?

2009. aug. 8. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:
A paradicsom lehúzza a gyulladést, vagyis csökkenti a fájdalmat, de attól még a körömszél bennmarad.
2009. aug. 8. 20:26
 8/10 anonim válasza:

És miután lehúzta a cuccot.. akkor vágjam ki?

Vagy várjak még és hadd nőjön és majd aztán?

Amúgy a glicerines (nem t'om milyen) krém használ... legalább is Nekem. Szal sztem próbáljátok vmi olyasmivel..

2009. aug. 9. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:

HA nem akarsz orvoshoz menni, akkor áztasd ki szépen.

Aztán fertőtlenítsd le és vágd ki magadnak úgy hogy alányúlsz oldalt és kiemeled a benőtt részt.

:S

Nem lesz a legkellemesebb de akkor magadnak szabályzod és ha nem bírod még mindig el tudsz menni pedikűröshöz, ha nem váladékozik meg ilyesmi.

De én volt hogy lefújkáltam lidocainnal amikor "műtöttem magamnak"

2009. okt. 25. 11:08
 10/10 anonim ***** válasza:

vágd ki a körmöt,a gennyzacskót is szedd ki,majd fertőtlenítsd le.

persze mindenkinek nem megy,mert van aki nem birja ezeket nézni,v nem mer hozzákezdeni. lábujjad nem fog leesni,sokat nem veszíthetsz azon,h ha megpróbálod magadnak.

amugy nekem volt olyan,h a pedikűrös szépen kivágta és gézt tett be a körmöm mellé,h egyenesen nőjön.

2010. ápr. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!