Miért van ez? Van egymáshoz köze? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Kiskoromban csípőficamos voltam,szíjam is volt.A bal lábam egyenes,viszont a jobb lábam nagyon kifele áll.Nagyon zavar!És körülbelül 2-3 hónapja előjött a térdropogás.Akkor még elég ritkán,de most már minden térdhajlításnál,és kb. 2 napja már a bokám is ropog.Sőt,még a bal térdem is fáj!Van összefüggés a kettő között?Mi a baj?Mit tehetek? 13/L2011. júl. 14. 07:45
1/4 anonim válasza:
NEm hiszem, hogy lenne összefüggés, de ha ilyen látványosan romlik a helyzet, akkor sürgösen menj el a háziorvoshoz, aki adhat beutalót az ortopédara, ha szükséges. Ezzel ne várj, mert igen komoly izületi bajok lehetnek belöle. Ahhoz, hogy elmenj orvoshoz, nem kell senki, se szülö, se más, egyedül is elmehetsz.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,ma megyek orvoshoz!Milyen nagy baj lehet belőle?
2011. júl. 14. 07:59
3/4 anonim válasza:
Elöre leszögezem, hogy nem vagyok orvos. Az izületek viszont általában nem ropognak, ha igen, akkor vagy kopás áll a háttérben, vagy kevés/túl sürü az izületi folyadék (ami "keni" mozgás közben a porcot a csontok végén), esetleg valami virusfertözés is lehet. Ha túl szárazon müködik egy izület, akkor elkopik a porc a végén és utána nagyon fájdalmas a mozgás, és akkor már nem igazán gyógyitható. Ha csak egy izület ropog és fáj, akkor lehet sérülés, de ha - mint neked - több is, akkor ott valami van a háttérben.
Nem ijesztgetni akarlak, meg mint irtam, nem vagyok szakember, éppen ezért kell egy orvost megkérdezni.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a válaszokat! :)
2011. júl. 14. 13:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!