Miért kell akkor is minden nap zuhanyozni, ha nem is izzadunk meg? És mi történik, ha nem tesszük meg?
Figyelt kérdés
A szüleim arra neveltek, hogy mindennap zuhanyozzak, hetente egyszer meg fürödjek, de eszembe jutott, hogy miért kell tulajdonképpen mindennap? És mi történne, ha nem zuhanyoznék minden este?2009. márc. 31. 19:21
1/3 anonim válasza:
Sokkal higénikusabb minden nap lezuhanyozni! Ha nem izzadsz le akkor is, hisz a testszag egy időután kialakul, még ha nem is érzed, hogy izzadsz!
2/3 anonim válasza:
Őszintén szólva, én csak akkor zuhanyzom, ha munkába vagy valahova megyek. Szóval közösségbe. Hétvégén mindennap szoktam egy "pihenőnapot" tartani, mert a bőrnek jót tesz. A zuhanyzással nem csak a koszt mosod le, hanem a savköpenyt is... Azért szoktunk mindennap zuhanyozni, mert attól függetlenül, hogy te esetleg nem érzed, megizzadsz, illetve kiválasztódnak különböző szaganyagokat is hordozó "termékek"... Fürödni viszont jó érzés... de hetente talán luxus, de ha jól esik... :-) (sajnos engem a kisgyerekeim nem hagynak, pedig elnyúlnék már egy kád forró, illatos vízben)
3/3 anonim válasza:
Igazándiból nem szükséges naponta zuhanyozni, senki nem halt még bele, hogy nem tette. Viszont higiénikus, én szeretem, nem tudnék meglenni nélküle. Egyébként nem csak a hónod alatt izzadsz, a bőrödön majdnem mindnehol vannak verejték és faggyúmirigyek melyek hol kevésbé, hol intenzívebben de folyamatosan ürítik váladékukat, előbbiek a büdös méreganyagokkal együtt. Szóval ezért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!