Mit csináljak az anyajegyekkel?
Figyelt kérdés
ugyhallottam, hogy az anyajegynnél jobban kaphatok bőrrákot a napozástol..sajnos sok van, lábamon, hátamon, és kezemen.. most is csúnyán leégtem, anyu szerint néhol érdesebb a bőröm.azmeg mitől lehet?furánfogalmaztam, de kb ezer fele jár most az agyam, de szükséges a válasz.köszönöm 16/L2011. júl. 13. 10:18
1/4 anonim válasza:
Szerintem azért érdesebb, mert kiszáradt. Kend be magad jó alaposan testápolóval, vagy ha van, akkor égési sérülés elleni krémmel(esetleg szerezz). Én is tele vagyok anyajeggyel, szeplővel, persze minden évben leégek, van hogy többször is, nem kell hozzá sok. Az anyajegyekkel nem igazán tudsz mit kezdeni. Védekezz napfényvédőkrémekkel, ne menj napra mikor nagyon éget, légy elővigyázatos.
2/4 anonim válasza:
Én évente elmegyek onkodermatológiai szűrésre (bőrgyógyászat vagy ha van a környékeden onkodermatológia) ahol egy nagyítóval átnézik az anyajegyeket, feljegyzik a méretét, ha szükséges akkor javasolják az eltávolítását. Egyébként meg ne égj le a napon mert az nem tesz jót a bőrnek.
3/4 A kérdező kommentje:
Kend be magad jó alaposan testápolóval, vagy ha van, akkor égési sérülés elleni krémmel(esetleg szerezz). Én is tele vagyok anyajeggyel, szeplővel, persze minden évben leégek, van hogy többször is, nem kell hozzá sok. Az anyajegyekkel nem igazán tudsz mit kezdeni. Védekezz napfényvédőkrémekkel, ne menj napra mikor nagyon éget, légy elővigyázatos.
első válaszoló, anyu vett ilyen panthenol sprét(leégés utáni habspré), azzal befúúj persze azért elviselhetetlen amit az a spré müvel(viszket, ég, csíp stb)
hidegvizes borogatást csináltam 2-3 napon keresztül..
2011. júl. 13. 19:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!