Sajkacsont törésnél 12 hét gipsz?
Nekem tavaly áprilisban tört el a csontom (utóbb jöttem rá, hogy mikor), de decemberben vette észre a doki, amikor elmentem hozzá, mert néha bedagadt és fájt. Közben lenyomtam egy lakásfelújítást a szokásos gépek használatával - betontörő, ütvefúró -, cementzsákcipelés és így tovább. Ehhez képest januárban került rá gipsz, két hét normális, majd 12 hét műanyag. A gipszekkel végig fociztam, cipekedtem, dolgoztam, írtam. Nem kellett felkötni, ez marhaság. Miért kéne? Szar a vérellátása, a lényeg az, hogy ne mozogjon a törött csont. Mikor 14 hét után levették, még mindig törött volt - csak közelebb kerültek a csontok egymáshoz, ekkor sem nézett ki úgy, hogy műtét nélkül megúszom. Ezután jött a kéz bemozgatása gyógytornán. Na az fájt, brutálisan. Doki azt mondta, ha nem javul, akkor csavarozni fogja.
Elkezdtem szedni a K2 vitamint és hozzá napi két kalcium pezsgőtablettát.
Most, 15 hónappal a törés után már kevésszer fáj, és már csak repedés látszik a röntgenen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!