Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sajkacsont törésnél 12 hét gipsz?

Sajkacsont törésnél 12 hét gipsz?

Figyelt kérdés
Sajkacsont törésem van és 1 hét múlva kapok majd rendes gipszet,most csak sínben van.A kérdésem az lenne, hogy meddig fogják gipszelni?Könyékig vagy tovább? És téyleg 12hétig gipszben lesz?:S
2011. júl. 12. 11:36
1 2 3
 21/22 gyuribacsika ***** válasza:
Kedves kérdező a sajkacsontodon kívül melyik más csontod tört el, amit csak utólag vettek észre? Szóval melyiket törték el újból és hogy hogy nem vették észre röntgen nem mutatta ki, vagy hogy sikerült végül észrevenniük?
2012. okt. 21. 19:32
 22/22 anonim válasza:

Nekem tavaly áprilisban tört el a csontom (utóbb jöttem rá, hogy mikor), de decemberben vette észre a doki, amikor elmentem hozzá, mert néha bedagadt és fájt. Közben lenyomtam egy lakásfelújítást a szokásos gépek használatával - betontörő, ütvefúró -, cementzsákcipelés és így tovább. Ehhez képest januárban került rá gipsz, két hét normális, majd 12 hét műanyag. A gipszekkel végig fociztam, cipekedtem, dolgoztam, írtam. Nem kellett felkötni, ez marhaság. Miért kéne? Szar a vérellátása, a lényeg az, hogy ne mozogjon a törött csont. Mikor 14 hét után levették, még mindig törött volt - csak közelebb kerültek a csontok egymáshoz, ekkor sem nézett ki úgy, hogy műtét nélkül megúszom. Ezután jött a kéz bemozgatása gyógytornán. Na az fájt, brutálisan. Doki azt mondta, ha nem javul, akkor csavarozni fogja.

Elkezdtem szedni a K2 vitamint és hozzá napi két kalcium pezsgőtablettát.

Most, 15 hónappal a törés után már kevésszer fáj, és már csak repedés látszik a röntgenen.

2014. jún. 14. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!