Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sajkacsont törésnél 12 hét gipsz?

Sajkacsont törésnél 12 hét gipsz?

Figyelt kérdés
Sajkacsont törésem van és 1 hét múlva kapok majd rendes gipszet,most csak sínben van.A kérdésem az lenne, hogy meddig fogják gipszelni?Könyékig vagy tovább? És téyleg 12hétig gipszben lesz?:S
2011. júl. 12. 11:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szia, nyugi, nem alkalmazhat rajtad az orvos olyan kezelést, amit a sérülésed nem indokol! Vagyis nem gipszelheti be vállig a karod, csak úgy "büntetésből"! Ha megpróbálná, felállsz és otthagyod, másik orvost követelhetsz!

Nekem első alkalommal rögtön felkötötték a karom, a doki csak ránézett és az asszisztensnő már kötötte is a nyakamba :D De nem volt végég felkötve, szerintem csak amíg a gipszsín volt rajta az elején, a rendes gipsznél én levettem otthon, de nem is szóltak érte kontrollon. Ha lógatod, fájhat, meg bedagadtat azért kellene felkötni, de ha már nem érzel ilyesmit, leveheted nyugodtan. Az orvos nem látja, hogy a nyakadban van-e vagy sem.

És most megint ilyen gipszsínt kaptál vagy körkörös gipszet? És teljesen legipszelte végig az ujjaidat? Mert azért az nagyon durva :SSS És nem látom, mi értelme lenne. Csak a sajkacsontod van eltörve, vagy esetleg más is? Mi van a papírodon? A durva töréseket meg műteni szokták, úgy tudom.

Nincs valami ismerős orvosotok, aki ajánlana mást, akihez elmehetnél? Ez tényleg elég bunkó állatnak tűnik, akit kifogtál.Lehet, hogy tényleg máshoz kéne elmenned.

Hány éves vagy? Neked van valaki, aki segít otthon ellátni magadat?

2011. júl. 22. 13:24
 12/22 anonim ***** válasza:

Ja, és nekem utána már nem volt semmi rögzítés.

Az én dokim szerencsére rendes volt, én a 12 hetet próbáltam lealkudni az elején, de kedvesen elmagyarázta, hogy ez miért más, mint egy sima csiklótörés, én megértettem és kész. Nem tudom, miért bunkózik ez veled. Éppen elég baj egy ilyen randa csonttörés.

2011. júl. 22. 13:29
 13/22 A kérdező kommentje:

A párommal élek,úgyhogy ilyen gond nincsen,barátnőm fürdet,cipőkötés,kaja felvágása stb :S

Hát ez rendes gipsz végig,nem gipszsín,és az összes ujjam benne van,ki sem látszik belőle.

Ma voltam másik dokinál,aki nagyon rendes volt,mondta hogy 12hét gipsz,aztán ennyi.Úgyhogy semmi kötés utána már.A felkötést viszont javasolta ő is,mert elvileg feldagadna a gipszben a kezem meg fájna.

Mondta,hogy nem érti,miért nem akarta nekem a könnyítettet felrakni az előző orvos,ki is cserélné ő nekem,de én meg már úgy vagyok vele,hogy már nem akarom,jó ez,tököm tele van már a kötözgetéstől..

Alighanem kikaptam a legbutább dokit előzőleg..

Még egy kérdés,te hogy vakartad a gipszed alatt a kezed?mert nekem iszonyatosan viszket.És neked mennyire volt "szoros"?Úgy értem hogy vmennyi hely volt benne vagy totál passzentos volt?mert nekem jelenleg olyan hogy egy fél mm-re sem mozog benne.És miután levették milyen volt a bőröd?Azt hallottam hogy el is vékonyodik az a keze az embernek ami sokáig gipszben volt és a 12hét elég sok:S Ez igaz?

2011. júl. 22. 17:34
 14/22 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy eleged van az egészből, de én azért meggondolnám az újragipszelést könnyített gipsszel ennél a normális dokinál. Három hónap iszonyú sok idő lesz az ujjaid nélkül :S Nekem annó az az első egy hét is iszonyú hosszú volt.

Először nekem is szorosan volt raja a gipsz, de idővel lesoványodott a kezem és akkor műanyag vonalzóval vmennyire be tudtam nyúlni vakarni a tenyérnél meg a kézháton. Tűvel meg hegyes dolgokkal nem szabad próbálkozni, mert felsértheti a bőrödet és elfertőződhet a gipsz alatt. Azt hallottam, hogy a könnyített gipsz alatt nem viszket, nem tudom, nekem sajna nem olyan volt.

A bőröm kissé összeaszott meg beszőrösödött, ennyi lett vele.

Hát, jobbulást.

2011. júl. 22. 20:27
 15/22 anonim ***** válasza:

Ezt még elfelejtettem:

[link]

2011. júl. 22. 20:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Szia, gipszben vagy még? Hogy viseled/viselted?
2011. szept. 14. 16:52
 17/22 A kérdező kommentje:
szia! pont tegnap vették le a gipszet.végre.mondjuk most sem az igazi a csuklóm,de járok gyógytornára.és sajnos nincs vége a gipszes heteknek mert kiderült hogy a csuklóm más csontja is tört és nem vették észre és nem rendesen forrt össze.úgyhogy most 2napig vagyok gipsz nélkül, addig járok gyógytornára (csak tudnám minek) és hnap megyek be a kórházba, hogy a doki újra eltörhesse a kezem, mert másképp nem lesz teljes soha a csuklóm mozgása. úgyhogy úgy néz ki, hogy ez újabb hónapokat jelent majd gipszben..ennyit a magyar egészségügyről..
2011. okt. 5. 18:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Hát, nagyon sajnálom, hogy megint gipszben vagy.

Végig ujjhegyig érő gipszed volt? Ha igen, Te hogyan tudtad megszokni ilyen hosszú ideig, hogy mindent egy kézzel csinálsz?

Az orvos hogyan törte el a kezed, altatásban? Vagy mit éreztél belőle? (Csak kíváncsiságból kérdezem, már többször hallottam ilyesmiről).

2011. okt. 17. 18:39
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem,helyi erzestelenitesben,mivel az altatasnak sok hatulutoje van,leterheli a szervezetet,es mar ketszer altattak eletemben.Nem volt kellemes az biztos,de az a vicc,hogy utana feludules volt a gipsz.Mert utana par napig sin volt rajta,de vallig hogy ne tudjam mozgatni,aztan utana tettek ra gipszet.Most az ujjaim nincsenek gipszben,de vallig tart a gipsz konyek helyett ugyhogy szivas van ezerrel.Hat a megszokasrol annyit hogy nagyon nehezen szoktam meg az elozo gipszet is,de ezt egyaltalan nem fogom sztem.Nehez is,ugyhogy mindig fel van kotve,kivetel ejszaka,de nem lehet vele aludni,mert nem talalok kenyelmes poziciot se vele.Most ugy nez ki,hogy 6hetet kell kibirni,aztan lecserelik 3hetre konyekig erore.De ugy vagyok vele,ha tovabb akarja gipszben tartani a kezemet,akkor levagom itthon..mar nagyon utalom.Bar neked nem kell reszleteznem,te is extrem sok ideig voltal gipszben xd
2011. okt. 18. 22:41
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia!

remélem közben rendbejött a kezed és már nem vagy gipszben :D

Úgy látszik, sajnos én is vonzom az ilyen eseteket :S

Jégkorizás közben sikerült úgy elesnem, hogy eltörött a lábam sípcsontban. A lában 3 hónapig gipszben lesz előreláthatólag. A gipsz talptól combtőig ér a törött lábamon, szóval képzelheted a mindennapjaimat. Remélem te legalább jobban vigyázol most már magadra.

2011. dec. 18. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!