Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért jó lúgosítani?

Miért jó lúgosítani?

Figyelt kérdés
Mit tesz a szervezetemmel?
2009. márc. 30. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
A sok savas étel miatt "elsavasodunk". Hogy ez miért rossz, azt nem tudom.
2009. márc. 30. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Na igen ezt nem értem én sem. Hogyan is lehet elsavasodni? Az elsavasodás azt jelenti, hogy húgysavat nem tudja feldolgozni a szervezet? De ez általában a túlzott húsfogyasztás miatt van...
2009. márc. 30. 21:45
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem azt jelenti.Ha a szervezet elsavasodik, támadás éri a kalciumot, magnéziumot, vagyis ezek elkezdik feláldoszni magukat a sav oltárán. Az egészséges ember lúgos szervezetű és főleg lugosító ételeket fogyaszt.A hús pld. savasit! Betegség általában savas szervezetben keletkezik. A rák pld. szintén a savas szervezetet támadja meg!Egyél sok zöldsléget, gyümölcsöt, ezek mind lugosítanak!
2009. márc. 30. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
2009. márc. 30. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Ez lényegében egy újkeletű divat, amit a sok birka követ. Van valóság alapja, hiszen tényleg általában savas vagy savképző ételeket eszünk, ami kétségtelenül hat a szervezetre. De sajnos sokan túlzásokba esnek, lásd az egyik előző hozzászóló, aki azt írja, hogy a betegségek savas szervezetet támad meg, meg a rák is akkor alakul ki. De erre én minimum (jogosan) azt kérdem, hogy hol is van erre a tudományos értékű bizonyíték, statisztika, vagy akármi?! Ha meg nincs, akkor nem mondjuk már légbőlkapott dolgokat, ha lehet.



Az alábbi cikket érdemes lehet elolvasni, korrektül összefoglalja a helyzetet.

[link]

2009. márc. 30. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nos tény, hogy újkeletű divat a lúgosítás, és az is tény, hogy rengetegen fújnak valamit, csak mert a szomszéd vagy a Blikk megmondta, holott halvány fogalmuk sincs a legalapvetőbb fiziológiai dolgokról sem.


Viszont a lúgosítás tényleg fontos! A szervezet kölnböző sejtjei, különböző ph értékben "működnek jól". Alapvetően enyhén lúgos kémhatásban. Az emberi testnek három pufferrendeszere van: ez azt jelenti, hogy ha eltolódna a kémhatás, akkor ezekkel kompenzálja. (Az egyik pl a légzés: a több oxigén a vérben lúgosíbb irányba tolja a vér kémhatását, a kevesebb oxigén és több széndioxid viszont savas irányba.)


Most nem megyek bele jobban ebbe, de a lényeg, hogy sok mai élelmiszer azért is káros az egészségre, mert savasítanak, és a savasodás rendkívül egészségtelen.

pl a cukor és a liszt a legerősebb savasító.

és a test pufferrendszerei nem tudják a végletekig kompenzálni a savasodást -


Illetve már maga a kompenzálás is egészségkárosító! pl a csontokból és fogakból kinvonja a kálciumot, mert a kálcium lúgosít, viszont ez csontritkulást és fogszuvasodást okoz.


Vagy a savas oxigénszegény környezetben jobban szaporodnak a baktériumok, vírusok és a RÁK IS!

Legyengül az immunrendszer stb.stb.


Nézzetek utána, ne csak a Blikknek meg a szomszédnak higyjetek.

2009. márc. 31. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!