Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem elég 12 óra alvás sem?

Miért nem elég 12 óra alvás sem?

Figyelt kérdés

Egyre fáradtabb vagyok.

Tegnap lefeküdtem este fél9kor és most keltem fel fél1kor. Ez miért van? És még mindig fáradt vagyok. És ez megy minden nap, egyre több alvásra van szükségem.

2009. márc. 29. 12:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy? Most éppen egészséges vagy-e? Lehet betegség jele is a nagy alvásigény. Mennyire élsz rendszeres életet, mennyire vagy elfoglalt hétköznap? Van-e rendszeres munka-suli? Ha igen, ott milyen a közérzeted? Ha nem, akkor pedig kéne valami, mert az beszabályozza az alvásigényedet is. Nem tudom, férfi vagy nő vagy-e. Nőknél pl. menses előtt szokott ilyen lenni, hogy akkor fáradékonyabb az ember.
2009. márc. 29. 12:33
 2/14 anonim ***** válasza:
Tavasz eleji fáradtság, enyhe depresszió. egyél sok gyömölcsöt, szedj multivitamint, és sportolj, vagy legalább tölts sok időt a szabad levegőn.
2009. márc. 29. 12:35
 3/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, vitaminok, gyümülcsök levegő stb, de én még hozzátenném azt, hogyha valami okból kifolyólag többet alszom nyolc óránál, sokkal fáradtabb vagyok mint ha felkeltem volna időben. Például ha elalszom 11kor és nyolckor kelek fel, akkor tök jól érzem magam, viszont ha nyolckor még visszaalszom sokkal fáradtabb vagyok egész nap. Esetleg próbáld ki, hogy nem alszol többet 9 óránál!
2009. márc. 29. 12:39
 4/14 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok és lány. Egyeteme járok "elvileg" de nem sok órára járok be, így hétköznaponként is csak itthon vagyok és alszok vagy pihenek. Nem vagyok jelenleg beteg sem.
2009. márc. 29. 12:41
 5/14 anonim ***** válasza:
Igen, abban is igaza van az előttem szólónak, hogy az a legjobb, ha este max 11kor már alszol, és 8 óránál nem laszol többet. mióta így teszek, reggel f7-7 körül tök frissen ébredek. ha viszont "túlalszom" magam, egész nap nyomott, dekoncentrált, fejfájós vagyok.
2009. márc. 29. 12:44
 6/14 anonim ***** válasza:
Akkor viszont nem értem, miért nem vállalsz pl diákmelót? azzal véget vethetnél a tunyaságnak, és még plusz pénzed is lehetne.
2009. márc. 29. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:
No, akkor hadd mondjam el az én tapasztalatomat, nekem is volt időszak, amikor sokat voltam itthon inkább, és akkor nálam is ez volt. Viszont amikor rendszeresedett az életmódom, pl. a fősulin voltak rendszeres fontos előadások, vagy pl. amikor jött a munka, akkor ez a fáradékonyság eltűnt, mert csináltam valamit, a sok alvás még több alvásigényt generál, ez tapasztalat, és nem csak nekem, mások is mondták. Szerintem próbálj bejárni, amire csak tudsz, vállalj diákmelót, hihetetlen, mennyire frissítő tud lenni egy akár csomagolási-címkézési könnyű fizikai munka.
2009. márc. 29. 12:47
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Egyébként nyártól szeretnék majd dolgozni ha vége van a vizsgaidőszaknak.
2009. márc. 29. 12:52
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, nem kötekedni szeretnék, de mire vársz a munkával, miért nem kezdesz el most valamit? legalább nem lennél egy penészvirág mormota...
2009. márc. 29. 12:54
 10/14 A kérdező kommentje:

Mert ebben az évbn fejezem be az egyetemet és utána állandó munkát szeretnék vállalni. Addig meg tanulok a vizsgákra, olvasom a könyveket. Nem szeretném, hogy az egyik a másik rovására menjen.

Diákmunkával tavaly próbálkoztam, de csak fél év múlva hívtak be hogy lenne munka, meg hát nem nagyon vonz a 390 ft-os órabér.

2009. márc. 29. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!