Ma találtam a bal heregojomnál egy kullancsot! Nem sikerült kivenni csak ugy hogy beleszakadt! Próbáltam csipesszel kihuzni de már vérzett eléggé! Menjek orvoshoz? Kijőn magátol?
Jól néznénk ki, ha egy kullanccsal orvoshoz mennénk. Szerintem ki is röhögnének. Bennem már sokszor volt, egyszer rengeteg. Nem vagyok rá büszke, de még nem lett tőle bajom. Orvoshoz csak akkor kell menni, ha valamilyen kullancs által okozott fertőzés tünete észlelhető.
Azt jól írták, hogy azzal se kell foglalkozni, ha nem sikerült tökéletesen eltávolítani, azóta már biztos úgyis kiesett.
Amikor még a kullancs kezdett terjedni, a gyerekem hátában találtunk egyet. Elmentem vele a körzeti rendelőbe és bekéredzkedtünk egy akkor rendelő orvoshoz. Pillanat alatt egy tűvel kipiszkálta.
A kullancsnál akkor kell orvos, ha a befúródás helyén fehér középpel egy piros kör alakul ki. Ha elkezd vándorolni, akkor van gáz. Az fertőzést jelent. Akkor viszont kell a háziorvos.
Nekem a combomba ment egy bele. A feje benne maradt. Bizony, több hónapig viszketett időnként a helye, mert nem tudtam kiszedni. De aztán elmúlt teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!