A cicámba beleszakadt a kullancs feje. Mit tehetek?
Ilyen nálunk is volt tavaly. A cicával rohantam az állatorvoshoz a beszakadt fej miatt, aki megnézte és azt mondta, hogy nem kell csinálni vele semmit, magától ki fog jönni, mint egy szálka. Így is lett.
Mellesleg ezért az állatorvos nem kért pénzt.
Egyébként rád is átmehet a kullancs és Te is kaphatsz valami jó kis betegséget tőlük, mint az előbb említett Lyme kórt is...
VÉDEKEZÉS MACSKÁKNÁL
Bár macskák esetében a súlyos megbetegedések jóval ritkábbak, mint kutyák esetében, a védekezés náluk is elengedhetetlen (már csak azért is, mert ha nem is betegednek meg, de közvetlen környezetünkbe hurcolják a ránk potenciálisan veszélyes kullancsokat). Macskák esetében a védekezésre a spot-on készítmények a legmegfelelőbbek. A nyakörveket én nem ajánlom, ugyanis tapasztalatom szerint kijárós macskáknál egyrészt balesetet okozhatnak (felakasztja magát az állat), az újabb, önszakadó nyakörveket pedig sok esetben pár hét alatt elhagyja a cica.
Macskáknál a választék közel sem olyan gazdag, mint kutyák esetében. Számukra elsősorban a Frontline (Merial) spot-on ajánlható. Egy hónapig megvédi a kullancsoktól és a bolháktól a cicát, hatékonysága kielégítő. A Frontline Combo abban az esetben ajánlható, ha az elsődleges cél a bolhák elleni védelem, ugyanis kullancs elleni hatékonysága a sima Frontline-al egyenértékű. Amennyiben nem válik be ez a készítmény, javasolni szoktam a Bayer cég Advocate termékét. Ez kullancsra nincsen törzskönyvezve, de hatékony ellenük, egyes cicáknál pedig kifejezetten jól működik. Amennyiben a Frontline hatékonyságával a gazdi nem elégedett, elsősorban ezt szoktam ajánlani. Előnye, hogy megvédi az állatunkat a fülrühösségtől, és a bélférgek egy részét is hatékonyan pusztítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!