Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi bajom lehet, hogyha 15...

Mi bajom lehet, hogyha 15 evesen sokat iszok?

Figyelt kérdés

Gyakran iszunk haverokkal,altalaban hetente es amikor elmegyunk valahova 2-3 napra akkor szinte egesz nap iszunk.Nem tudok nagyon mit tenni ,mert az alkohol meg mindig jobb valasztas,mint mas szerek.Ezt korulbelul tavaly nyar ota csinalom es sokszor szedulok es faradt is vagyok.Persze volt olyan hogy szineteket tartottam (3 het altalaban)es nem ittam de tegnap meginn sok volt es tomenyet iszok altalaban ,mivel altalaban azt hoznak haverok.Ezellen lehet mit tenni?Mar tarsasagot is fogok valtani miatta de szerintem mashol is szinte vegig ez megy aki egyaltalan csinal valamit is.Tobbiek csak otthon ulnek es unatkoznak amit en nem szeretnek semmifelekeppen.Sport vagy ilyesmit ellehetne meg kezdenem?Mit javasoltok?

Koszonom mindenkinek :)

(Kerem csak azok valaszoljanak akik segiteni szeretnenek,nem azok akik a helyesirasomat fikazzak. Azert nem irtam ekezettel mert kulfoldon lakok es nem magyar a billentyuzet!Es bunkokra nem vagyok kivancsi akar mennyire is elitelendo amit csinaltam/ok :( :S )

2011. jún. 5. 09:57
 1/9 Minekmondjam Meg válasza:
0%
beledöglessz xDDD
2011. jún. 5. 09:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha így folytatod lehet rászoksz és egy alkoholista lesz belőled, de jó ötlet elkezdeni sportolni. Csak akkor tényleg ne igyál.
2011. jún. 5. 10:05
 3/9 anonim válasza:
100%
Szóval vagy ivás a haverokkal vagy otthon ülés és unatkozás..szerinted csak ez a két lehetőség van? Különben meg ha nagyon akarnál változtatni akkor tudnál magadtól is ugyanis rengeteg más dolog van az életben amivel foglalkozhatnál. Csak gondolom ha nem rúgsz be minden héten akkor biztos már nem leszel olyan 'menő'.
2011. jún. 5. 10:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ivás gyakran valami lelki problémára utalhat. Vagy lehet, hogy ezzel szertnél pótolni valamit ami hiányzik az életedből. Ez által keresel kihívást. Vagy csak rossz társaságba keveredtél. 15 éves vagy, ez nagyon fiatal hogy ilyen rendszerességgel és ilyen mennyiségben fogyassz alkoholt.

Ajánlom, hogy próbálj újabb szünetet tartani, és állj át egészségesebb életmódra, egyél rendesen(ha nem eszel rendszeresen és tápllót, ettől szédülhetsz).A kialvatlanság fáradságot koncentráció zavart okoz. Kezdj el sportolni, kedvedre válogathatsz millió féle sport közül. Biztos megtalálod a magadnak valót. Szedj vitamint. Keress olyan társaságot akik más módon vezetik le a feszültséget(erre a sport kitűnő választás).

Ha igazán jó a társaság nem kell inni ahhoz, hogy jól érezd magad velük. Hanem elég a többi ember jelenléte, viccei, szövege, tulajdonságai ahhoz hogy szórakozást találj. Ja és próbálj ki olyan pozitív dolgokat amiket még nem próbáltál, de mindig is akartál.

2011. jún. 5. 10:09
 5/9 Higgany ***** válasza:
79%

hát az tény hogy ennyi idősen nem az alkohollal kellene foglalkozni! fáradékonyság alap dolog ilyenkor, gyengülni is fogsz tőle egy idő után.

amikor én 15 éves voltam össze jártunk a haverokkal nintendózni :D

meg focizni, hegyre túrázni, elmentünk úszni, sokat olvastunk stb!

azt se tudtuk még mi az az alkohol :)

2011. jún. 5. 10:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, az alkohol árt. Ha leszoksz róla felnőtt korodban, akkor persze jobb a helyzet, de valami nyoma mindig marad; az alkohol egy rizikófaktor.

Valószínűleg cigiztek is, ha más nem, passzívan. Az is árt TERMÉSZETESEN! S arra is könnyű rászokni... Sok rák van, melyekért leginkább az aktív v. passzív dohányzás tehető felelőssé.

Nekem szerencsére nem-ivós barátnőim vannak. Mi úgy lazulunk el, úgy nevetünk és úgy feledkezünk meg az élet bajairól, hogy ehhez nem szükséges alkohol. Persze, néha van nézeteltérés, de az az alkoholt ivók körében is van.

Néha szerintem kell az egyedüllét, ugyanúgy, mint azoknak, akik meg nagyon szeretnek egyedül lenni (min én is) is kell néha a társaság.

Otthon se fogsz unatkozni!

Nézhetsz TV-t, pl. ismeretterjesztő műsorokat, biztos találsz olyat, ami érdekel - ha nem állsz hozzá túl passzívan.

Netezhetsz, ha egy-egy téma kicsit is megfog, már órákat lehet a gép előtt ragadni, mert sok-sok megbízható cikket, illetve laikusoktól mentes fórumot lehet találni minden témában.

Biztos szereted vagy a zenét vagy a rajzolást vagy a festést vagy a barkácsolást. Tedd azt!

Aztán, ha nincs erőd semmi építő vagy kreatív tevékenységhez, akkor jöhetnek az online (vagy nem online) játékok, a TV-ben az idióta, de sokszor mégis - vagy épp emiatt - élvezhető filmek, vagy a szappanoperák.

Aztán lehet segíteni a szüleidnek, vagy rendet rakni a szobádban.

Ha írtál valaha is naplót, visszaolvasni, régi alkotásaidat visszanézni, jót nevetni vagy akár szörnyülködni rajta.

Szerintem nem is olyan könnyű otthon, egyedül unatkozni!

És a felsorolt tevékenységek mind ellazítanak, mind kikapcsolnak, mind feledtetik veled az élet bajait!

2011. jún. 5. 11:14
 7/9 anonim ***** válasza:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:14 voltam, 18/L

2011. jún. 5. 11:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Koszi mindenkinek.Egyebkent nem azert iszok ,hogy meno legyek,hanem azert mert igy kerulunk olyan kalandokba amibe mashogy nem kerulnenk es hihetetlen ,mik vannak.(Ezalatt nem azt ertem,hogy minden heten mas fiuval "kavarunk",sőt!)Meg sok buli mar eleg sok mindenen tul vagyok es nem alakult minden ugy,ahogy szerettem volna.Sajna nehez elkerulnom a bajt.

Egyebkent rendesen eszek egeszseges eteleket,sok gyumolcsot,zoldseget es sosem eszem "mu kajakat".Aerobikozok neha vagy epp elmegyek futni, sok mindennel eltudom utni az idomet de tarsasagom is erettebb sokkal mint az atlag 15 evesek es nekik sincs konnyu eletuk.Penzen sajna nem lehet boldogsagot venni.Persze nem sokara koltozunk megint es jo lesz minden visszamegyek a regi tarsasagomhoz :).Csak attolfelek ,hogy uj suli meg minden es meginn kifogom a rossz embereket es ezert szeretnek valtozni is.Tapasztalt vagyok (fura ennyi idosen de mas is mondta ,erettebb gondolkodasom van es konnyen atlatok dolgokat) csak vonzom a rosszat es neha jo elvonulni ebbe a normalatlan vilagba.:(

2011. jún. 5. 11:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Azt lenne jó megérteni sokaknak, hogy nem szükséges az a fajta lazulás, amit a pia ad, mert anélkül is van lazulás, anélkül is van jókedv, anélkül is vannak jó élmények.

Attól tartok, hogy aki iszik, annál könnyen lehet - persze nem feltétlenül -, hogy egy idő után pia nélkül már nem fog tudni lazulni, mert úgymond rászokik.

Példa: Mint a kávé. Az se kell, mert anélkül is lehet pörögni. Vannak trükkök, más eszközök arra, hogy pörögjünk (tea, reggeli torna, nevetés mit tudom én). De ha rászoktatjuk magunkat, akkor már mindenképp kelleni fog a kávé, vagy elalszunk...

Pia hatása alatt ráadásul nem lehet tudni, hogy mit fogunk csinálni. Lehet, majd valamikor olyat, amit megbánunk.

Lehet, hogy jó emlék lesz azt mesélni egymásnak pár év múlva, hogy idegen pasikkal/csajokkal smároltunk, számokat hívogattunk, nem tudtunk egyenesen menni, egy-egy filmben minden hülyeségen röhögtünk, DE ugyanolyan jó élmény lehet, sőt, talán jobb is egy nagy séta, egy túra, egy strandolás vagy akár az is, ami a hobbid, amit egyedül csinálsz.

Úgyhogy szerint nem éri meg...

Én nem hiányolom ezt az életet, és mikor beszólnak nekem, hogy én is menjek el, járjak el, bulizzak, szedjek fel pasit mindenáron: nagyon dühös vagyok rájuk. Illetve ekkor még nem. De mikor ecsetelik, hogy csak így lehet élni, és aki nem így tesz, nem ember, stb...

2011. jún. 5. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!