Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Futás vagy felülések?

Futás vagy felülések?

Figyelt kérdés

A hasizmomat szeretném erősíteni, ezért reggelente szoktam felülésezni de egy ismerősöm szerint jobban erősítené ha ehelyett inkább kocognék.

Futás után nem szokott izomláz lenni a hasamnál felülések után viszont eléggé, szóval nem tudom. Mégis igaza lehet? (ha csak az egyiket lehetne választani)

2011. jún. 4. 12:33
 1/3 anonim ***** válasza:

A felules erositi a hasizmot, a futas egeti a zsirt. Ha van rajtad felesleg akkor hasznos a futas mert hiaba lesz izmos a hasad ha feleltte ott egy zsir reteg.

Hasizom erositesre nagyon jo meg a labemeles.

Probald lassan csinalni, ne a lendulet vigye a labad hanem az izmod. Kontrollald a mozgast a felemeles es leengedesnel is, azonos sebesseggel. Lent tartsd meg par centire a foldtol, fent pedig ugy, hogy derekszoget zarjon be a tested es a combod. Konnyebb ha eleinte 90 fokban behatod a terded is, ugy csinalod lassan emelve, fent megtartva 1 mp-re, aztan lassan 2 mp alatt leengedve. Legalabb 10 ismetlest egy szeriaban. Ha ebbol megy mar mondjuk 3X20 szabalyosan akkor csinalhatod nyujtott labbal is, ugy meg nehezebb. Ettol erosodik a hasizom.

2011. jún. 4. 12:43
 2/3 anonim válasza:
Azt szokták mondani, hogy a futás még az izomból is fogyaszt, a felülés meg hasizomra gyúr. Én a felülések mellett maradnék.
2011. jún. 4. 14:00
 3/3 anonim válasza:

Izomból nem lehet fogyni, csak ha már nincs zsír meg szén-hidrát mint az etióp gyerekeknél és felpuffadsz.

Egyébként én is a lábemelést javasolnám, de a futás is nagyon hasznos és még állóképességet is ad.

2011. aug. 19. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!