Álmatlanság. Házi gyógymód?
Üdv.
Kamaszkorban lévő fiam, álmatlanságban szenved. Sok vizsgálaton esett már túl, de minden negatív, pedig a gyerek továbbra sem tud elaludni.
Tudnátok ajánlani valamilyen házi gyógymódot?
Üdvözlet!
Meleg kakaó, vagy tej, tea nem sokkal lefekvés előtt. Valamint ne nézzen akciófilmeket közvetlenül elalvás előtt.
Ami még hatásos lehet: levendula, bármilyen formában: füstölő, gyertya, illatosító... formájában. Nyugtató hatású, és picit le is kábít :) Hátha!
Könnyíti az elalvást az esti séta a szabad levegőn, a lazító tornagyakorlat, valamint a lefekvés előtti langyos zuhanyozás
# A gyorsabb elalvás érdekében lefekvés előtt együnk meg egy-két fej, tejben főzött hagymát.
# Lefekvés előtt 1-2 szem nyers hagyma elfogyasztása nem csak egészséges, de az elalvást is elősegíti.
"Az alvászavarok gyermekkori gyökerei:
Rendkívül sok páciens számolt be arról, hogy szülei túlságosan is nagy szerepet tulajdonítottak az alvásnak, ami gyakran odáig fajult, hogy gyermekük valamennyi kudarcát és sikertelenségét a rossz alvással magyarázták. Ezek a szülők viselkedésükkel nagyban hozzájárultak a helyzet súlyosbodásához.
Az állandó, szorongással teli önmegfigyelés, hogy sikerül-e eleget aludnunk, meggátolja a zökkenőmentes elalvást. Ha attól félünk, hogy nem alszunk eleget, valóban nem fogunk tudni elaludni és egyre gyakrabban kudarcot vallunk feladataink megoldásában is."
* A sör a benne lévő komlónak köszönhetően altató hatású.
* Ugyancsak altató hatással rendelkezik a citromfű, a levendula, a golgotavirág és a macskagyökér. Ezek a gyógynövények enyhe, kiszámítható hatással rendelkeznek - feltéve, hogy nem túl nagy mennyiségben fogyasztjuk -, ezért bármikor alkalmazhatók.
* A kaliforniai aranymák nálunk még nem terjedt el annyira. Ez a gyógynövény ugyancsak természetes módon gondoskodik az alvási nehézségek megszüntetéséről.
* A meleg mézes tej a népi gyógyászat egyik jól bevált altatója. Nyugtató hatása annak is köszönhető, hogy fogyasztásával újra gyermeknek érezhetjük magunkat, az édes tej ugyanis azt a gyermeki világot szimbolizálja, amikor még minden rendben volt körülöttünk. Szójatejjel is helyettesíthetjük.
* Legegyszerűbb a fent említett növényekből gyógynövényes párnát készíteni, amely bizonyítottan, gyógyszertanilag is fontos hatással bír. A párnában a fent említett gyógynövények bármelyike lehet - elsősorban a levendula és a komló ajánlott. Vegyünk mindkettőből 200-200 grammot, és az így kapott, intenzív illatú keveréket töltsük egy kispárnahuzatba. Ha nincs kedvünk vagy időnk ilyesmivel bíbelődni, gyógynövényboltokban, bioboltokban a párna készen is kapható.
Igen a tej segít.
és az ágyában ne csináljon semmit az alváson kívül, mert akkor az agya nem úgy fogja fel h aludni kéne.
Mert ha ott csak alszol, akkor ahogy lefekszel az agyad tudni fogja h itt az alvás xD
A legjobb megoldások(szerintem):
- tej és banán összeturmixolva és fogyasztva lefekvés előtt minimum 1 órával
- jó meleg fürdő
- az ágyban természet filmet (szoktam) nézni (nekem bvált, mert megnyugtatott, és el tudtam aludni)
- a sport ( kifárasztja a testet)
Sajnos én is álmatlanságban szenvedtem-- mindenféle dalok jártak a fejemben, és nem tudtam kikapcsolni az agyam...ezáltal nem tudtam aludni, tudom hülyén hangzik..de ez az igazság, azóta nem hallgatok zenét :) -- kipróbáltam altató teákat, de leginkább a banános turmix a kedvencem...jah.. és aki úgy próbál elaludni, hogy arra gondol mikor alszik már el végre, soha nem fog elaludni...ilyenkor a légzésemet figyelem...hallgatom a kinti zajokat, de semmiképpen sem gondolkodom, zenét hallgatok :) és még sorolhatnám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!