Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Álmatlanság. Házi gyógymód?

Álmatlanság. Házi gyógymód?

Figyelt kérdés

Üdv.

Kamaszkorban lévő fiam, álmatlanságban szenved. Sok vizsgálaton esett már túl, de minden negatív, pedig a gyerek továbbra sem tud elaludni.

Tudnátok ajánlani valamilyen házi gyógymódot?

Üdvözlet!

2009. márc. 18. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
tegyél a vádlijára nedves borogatást, ez elveszi a fejtől a vért, megnyugtatja az idegeit és gyorsabban elalszik.
2009. márc. 18. 18:48
 2/9 anonim ***** válasza:
vagy pl. engedj neki nyugtató zenét elalvás előtt, hátha hatásos.
2009. márc. 18. 18:49
 3/9 anonim ***** válasza:
A banán számos olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek az egészséges, nyugodt és mély alváshoz szükségesek. A triptofán aminosav elősegíti a harmonikus elalvást, a tirozin pedig a mély, zavartalan alvásért felelős.
2009. márc. 18. 18:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Meleg kakaó, vagy tej, tea nem sokkal lefekvés előtt. Valamint ne nézzen akciófilmeket közvetlenül elalvás előtt.

Ami még hatásos lehet: levendula, bármilyen formában: füstölő, gyertya, illatosító... formájában. Nyugtató hatású, és picit le is kábít :) Hátha!

2009. márc. 18. 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Könnyíti az elalvást az esti séta a szabad levegőn, a lazító tornagyakorlat, valamint a lefekvés előtti langyos zuhanyozás

# A gyorsabb elalvás érdekében lefekvés előtt együnk meg egy-két fej, tejben főzött hagymát.

# Lefekvés előtt 1-2 szem nyers hagyma elfogyasztása nem csak egészséges, de az elalvást is elősegíti.

2009. márc. 18. 18:52
 6/9 anonim ***** válasza:

"Az alvászavarok gyermekkori gyökerei:

Rendkívül sok páciens számolt be arról, hogy szülei túlságosan is nagy szerepet tulajdonítottak az alvásnak, ami gyakran odáig fajult, hogy gyermekük valamennyi kudarcát és sikertelenségét a rossz alvással magyarázták. Ezek a szülők viselkedésükkel nagyban hozzájárultak a helyzet súlyosbodásához.

Az állandó, szorongással teli önmegfigyelés, hogy sikerül-e eleget aludnunk, meggátolja a zökkenőmentes elalvást. Ha attól félünk, hogy nem alszunk eleget, valóban nem fogunk tudni elaludni és egyre gyakrabban kudarcot vallunk feladataink megoldásában is."

* A sör a benne lévő komlónak köszönhetően altató hatású.

* Ugyancsak altató hatással rendelkezik a citromfű, a levendula, a golgotavirág és a macskagyökér. Ezek a gyógynövények enyhe, kiszámítható hatással rendelkeznek - feltéve, hogy nem túl nagy mennyiségben fogyasztjuk -, ezért bármikor alkalmazhatók.

* A kaliforniai aranymák nálunk még nem terjedt el annyira. Ez a gyógynövény ugyancsak természetes módon gondoskodik az alvási nehézségek megszüntetéséről.

* A meleg mézes tej a népi gyógyászat egyik jól bevált altatója. Nyugtató hatása annak is köszönhető, hogy fogyasztásával újra gyermeknek érezhetjük magunkat, az édes tej ugyanis azt a gyermeki világot szimbolizálja, amikor még minden rendben volt körülöttünk. Szójatejjel is helyettesíthetjük.

* Legegyszerűbb a fent említett növényekből gyógynövényes párnát készíteni, amely bizonyítottan, gyógyszertanilag is fontos hatással bír. A párnában a fent említett gyógynövények bármelyike lehet - elsősorban a levendula és a komló ajánlott. Vegyünk mindkettőből 200-200 grammot, és az így kapott, intenzív illatú keveréket töltsük egy kispárnahuzatba. Ha nincs kedvünk vagy időnk ilyesmivel bíbelődni, gyógynövényboltokban, bioboltokban a párna készen is kapható.

2009. márc. 18. 19:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a javaslatokat. :)
2009. márc. 18. 20:04
 8/9 anonim válasza:

Igen a tej segít.

és az ágyában ne csináljon semmit az alváson kívül, mert akkor az agya nem úgy fogja fel h aludni kéne.

Mert ha ott csak alszol, akkor ahogy lefekszel az agyad tudni fogja h itt az alvás xD

2009. júl. 19. 18:34
 9/9 anonim válasza:

A legjobb megoldások(szerintem):

- tej és banán összeturmixolva és fogyasztva lefekvés előtt minimum 1 órával

- jó meleg fürdő

- az ágyban természet filmet (szoktam) nézni (nekem bvált, mert megnyugtatott, és el tudtam aludni)

- a sport ( kifárasztja a testet)

Sajnos én is álmatlanságban szenvedtem-- mindenféle dalok jártak a fejemben, és nem tudtam kikapcsolni az agyam...ezáltal nem tudtam aludni, tudom hülyén hangzik..de ez az igazság, azóta nem hallgatok zenét :) -- kipróbáltam altató teákat, de leginkább a banános turmix a kedvencem...jah.. és aki úgy próbál elaludni, hogy arra gondol mikor alszik már el végre, soha nem fog elaludni...ilyenkor a légzésemet figyelem...hallgatom a kinti zajokat, de semmiképpen sem gondolkodom, zenét hallgatok :) és még sorolhatnám

2009. szept. 24. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!