Guggolj le, vegyél 10 lassú mély lélegzetet, aztán 10 gyorsat, majd hirtelen állj fel, fogd be az orrod, és nyomd a levegőt, addig még el nem zsibbad az agyad. Mit tapasztalsz?
Haverom összeesett tőle, mikor felkelt olyan volt neki mintha órákat aludt volna.
Nálam semmi hatás.
Elájultam. Utolsó gondolatom az volt hogy "mikor történik már valami?" Aztán arra "ébredtem" hogy a földön fekszem. Fogalmam sem volt hogy mi történt, de aztán rájöttem.
Az ájulás nem tartott tovább max. 3-5 másodpercnél.
nem vagytok ti teljesen normálisak.
Vagy szerintem unatkoztok.
Menjetek kapálni, annak legalább van értelme.
Kedves kérdező, ezt Valsalva manővernek hívják, a guggolgatós rész nem kell, a hatás akkor is ugyanaz lesz, ha egy mély lélegzetvétel után fogod be az orrod és próbálsz kilélegezni.
Ekkor a következő történik a szervezetedben:
A tüdődben és ezáltal a mellkasodban megemelkedik a nyomás, ami összenyomja a nagy vénákat és megakadályozza, hogy a vér ezekből a vénákból (ezek kb. hüvelykujj vastagságú vénák) a vér a szívedbe áramoljon. Ennek az lesz a következménye, hogy a szíved, gyakorlatilag üresen kezd el járni :-). Elájulni pedig azért ájulsz el, mert az agyad értelemszerűen nem kap elég vért. Medikusként azt tanácsolom, hogy ezzel azért túl gyakran ne játszatok :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!