Napi 10 órát dolgozom megfeszített tempóban monitor előtt. Nap végén hányinger, szem- és fejfájás mitől van?
A napi 10 óra megfeszített munkától a monitor előtt. :)
Tarts óránként 5-10 perc szünetet, igyál sok folyadékot, egyél rendszeresen. Ügyelj rá, hogy sokat pislogj munka közben, ez nedvesíti a szemed és megakadályozza a szárazságot, fájdalmat, gyulladást.
Csatlakozom az előzőkhöz, annyit fűznék csak hozzá, hogy próbálj meg állva dolgozno, mint a középkori kódex másolók, sokkal jobb lesz a keringésnek és a gerincnek, a régi szerzetesek is eldolgozgattak 8-10 órácskát...
Tarts pihenőt legalább óránként (séta, meditáció...stb)
Ja és ne dolgozz 8 órát a gép előtt, mert pár év és kileszel mint a mosogatórongy, nem hiszem, hogy van dolog, ami az egészségedet megérné... talán át kéne gondolni az egész életedet...
Pénzed vagy állásod lehet még, de jó szemed, meg egészséged, meg idegrendszered csak egy van, ha elszúrod, annyi...
Palmnak
Miért ne tehetnétek meg? Talán kényszermunkán vagytok?
Szabad emberek vagyunk. (a látszat ellenére...)
Pontosabban választás kérdése, az egészséged fontosabb, vagy az állásod?
El kell dönteni, ha együtt nem megy...
Figyu! Örvendetes, hogy hivatásnak tekinted a szakmádat és örömedet leled benne... ez ritka manapság.
Én szövegekkel foglalkozom, és olykor én is örömemet lelem benne, lehet mondani ebből élek, de ha azt érezném, hogy kikészít, mint a topikost, akkor bizony otthagynám, mint szent Pál a bojnyikokat, akármilyen "hivatás" vagy nem, mert ez a dolog nem a hivatás meg ilyesmik nézőpontjából vizsgálandó, hanem az egészség szempontjából, ha egy operaénekesnek kikészülnek a hangszálai nem énekelhet többet és passz, figyu, qrva egyszerű: ha tovább énekel, megnémul, ha tovább csinálja a topikos feltehetően súlyos egészségkárosodása lesz, ezért kért ilyen módon segítséget, ha erről lebeszéled, ilyen-olyan ideológiák mentén, nem hiszem hogy jót teszel neki
Nem beszéltem le senkit semmiről. De ez akkor sem ilyen egyszerű, hogy egyből lelécelsz az állásodból...
Én is azt írtam, hogy változtasson dolgokon, muszáj is neki, hiszen a tünetei tényleg azt mutatják, hogy sok, amit csinál.
Persze, hogy nem egyszerű, mi egyszerű a világon? Talán amit leegyszerűsítünk, igenné és nemmé, fehérré és feketévé. Ezt javallom. Nem a szürkét...
Az élet a döntések története, a legtöbb ember nem hajlandó dönteni, hanem azt várja, hogy mások döntsenek felőle, csak egy a gond azok a mások, nem a te érdekeidet nézik, hanem a sajátjukat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!