Hogy mi a vércsoportom, meg tudják mondani abban a kórházban is, ahol születtem?
Telefonon is adnak ki róla információt?
Elmúltam már 30, vajon ilyen régen is rögzítették ezt az adatot az újszülöttekről?
Biztos, hogy nem keresik meg neked. Nem fognak átnyálazni ezer aktát.
Vagy elmész vért adni, vagy elmész a laborba és kifizetsz egy vércsoportmeghatározást
A vércsoportmeghatározáson vajon csak pár csepp vért vesznek? Mert csak az tart vissza, hogy biztosan le akarnának venni 1-2 kémcsőnyit.
Már volt, hogy vért vettek tőlem természetesen, tudom, hogy az milyen érzés. Egyszer ugyanis kivizsgáltak magas vérnyomás gyanújával. De a kapott leleteken sem szerepelt sehol, hogy mi a pontos vércsoportom.
Mégegyszer megerősítem, hogy RH-faktort is megállapítják
véradás előtt az ujjból vett mintából!!!!
Vércsoport és faktor kerül, a zacskóra, amit továbbküldenek.
nem tévedhetnek, az végzetes lehet egy beteg számára!
Az más kérdés, hogy később a tasak mellett lévő mintát tovább vizsgálják és kiszűrik az eseteleges betegeket.
Hiába vallod, hogy nem vagy AIDS-es, megszűrnek!!
Véradás előtt legalább harminc kérdéses kérdőívet kell kitölteni, majd aláírni, Taj számoddal együtt, szóval mindenki beazonosítható.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, semmilyen kórház nem ad ki információt telefonon.
-öreg véradó-
Majd utánaérdeklődöm, hátha elég csak az ujjbegyből vett pár csepp vér a vércsoportmeghatározáshoz.
Ha nem, akkor inkább kihagyom.
"Mégegyszer megerősítem, hogy RH-faktort is megállapítják
véradás előtt az ujjból vett mintából!!!! "
Akkor mégegyszer megerősítem hogy kivonulós véradásnál (ami nem a vérellátó központokban van) NEM ÁLLAPÍTJÁK MEG AZ RH FAKTORT.
Ismétlem: NEM NEM NEM.
Csak utólag, a vér feldolgozása során.
Tudom meglepő, de ezzel nem veszélyeztetnek senkit, ugyanis a vizsgálatok során ezt újra ismét megállapítanák.
Ha öreg vagy ha nem, ez így van azoknál, akik először kivonulós véradáson adnak vért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!