Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy mi a vércsoportom, meg...

Hogy mi a vércsoportom, meg tudják mondani abban a kórházban is, ahol születtem?

Figyelt kérdés

Telefonon is adnak ki róla információt?

Elmúltam már 30, vajon ilyen régen is rögzítették ezt az adatot az újszülöttekről?

2011. máj. 29. 16:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

30 vagy és nem tudod mi a vércsoportod?? neee.

sztem kérdezd anyukádtól. 10 mp az egész.:))

2011. máj. 29. 16:52
 2/17 anonim ***** válasza:

Igen, már akkor is rögzítették ezeket az adatokat, de nem biztos, hogy lesz kedvük ezért poros iratok között turkálni! Telefonon biztos nem adnak tájékoztatást!

Bármilyen orvosi beavatkozás előtt szoktak vért venni, és vércsoport meghatározást csinálni. Ha volt bármilyen műtéted a 30 év alatt, akkor a zárójelentésen is szerepel a vércsoport.

Ha élnek a szüleid, kérdezd meg, nekik illik tudniuk!

2011. máj. 29. 16:56
 3/17 anonim ***** válasza:

Szerintem kiröhögnek, ha egy vércsoport meghatározás maitt akarnál velük iylen adatokat előszedetni.

Menj el vért adni, és rögtön megmondják a vércsoportot, az Rh faktort 1-2 héttel később...

2011. máj. 29. 16:56
 4/17 anonim ***** válasza:

véradáskor az RH-t is azonnal tesztelik, nem fogják bemondás alapján bezacskózni a vért!!!az a cseppnyi vér,amit az ujjból vesznek, sok mindent elárul azonnal.

az való igaz, hogy minden műtét előtt vércsoport azonosítást kérnek, amit a váradóállomás ad ki.

az én gyerekeim is 30-on túliak, de a zárójelentésen (szülés)rajta van a vércsoportjuk!!

2011. máj. 29. 17:02
 5/17 anonim ***** válasza:
persze, hogy a vércsoportot és Rh-t is azonnalmegmondják véradáskor. Különben mit írnának rá?
2011. máj. 29. 17:03
 6/17 anonim ***** válasza:

"véradáskor az RH-t is azonnal tesztelik, nem fogják bemondás alapján bezacskózni a vért!!!az a cseppnyi vér,amit az ujjból vesznek, sok mindent elárul azonnal. "

Rh faktort helyben nem tudnak meghatározni, csak az utólagos feldolgozás során.

A gyorsteszt csak a vércsoportodat adja meg, az Rh faktort nem.

12x adtam vért, hidd el, így van :)

Nekem is csak a 2. alkalommal tudták megmondani, először csak "AB"-t ragasztottak a véradózsákomra. Akkor kérdeztem rá, ők mondták, hogy az Rh csak később kerül meghatározásra.

2011. máj. 29. 17:05
 7/17 anonim ***** válasza:
Jah és természetesen bemondásra nem fogadják el, hanem ők határozzák meg :)
2011. máj. 29. 17:06
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de sok éve adok vért és az Rh-t is azonnalmeghatározzák. Csak az ilyen kirendelt véradásokon nem. De a haematológiai központban azonnal megmondják.
2011. máj. 29. 17:10
 9/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, én minden alkalommal kiszálláson adtam vért.

Azt lehet, hogy a központban azonnal megmondják, de kiszálláson csak a vércsoportot, az Rh faktort nem.

2011. máj. 29. 17:14
 10/17 A kérdező kommentje:

Na, szóval, azt tudom, hogy 0-ás! Csak az RH faktort nem.

Bár amilyen hanyagok, felelőtlenek voltak mindig is a szüleim, még azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, nem is nullás. Bár mindketten határozottan ezt állították, gondolom ez igaz.

Soha nem volt még semmilyen műtétem, és vért sem adtam még, megmondom őszintén nem is szeretnék, ezért kérdeztem ezt a kórházas dolgot, hogy ott vajon foglalkoznak-e ezzel, hogy utánanéznek.

2011. máj. 29. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!