Nemsokára fűzőt, valószínűleg a kemény műanyag korzettet kell majd hordazom. Nagyon fájdalmas lesz? Mikor áll vissza a görbületem egyenesre kb?
A görbület a ferdülés fokától is függ, meg attól hogy rendesen hordod-e.
Először igen kellemetlen lesz, de aztán megszokod, és nem lesz gáz.
teljesen nem fogja kiegyenesíteni. Ha nagyon súlyos, tovább is kell majd hordanod 1-2 évig, mint ahogy a cssontosodás befejeződik, +terhesség alatt lesznek majd gondjaid, mert a hátad gyengébb.
Sokat kell erősítened mikor nincs rajtad a fűző, rendszeresen törzsemeléseket akár napi 5-6szor is!
Fájni annyir nem fog, ez nem olyan, mint a fogszabályzó (legalábbis én így hiszem), de nagyon kellemetlen, és nagyjából olyan érzés, mint amikor már nem bírod tartani a hátad, és legszívesebben görnyednél (ez nem fogja engedni...),ülj sokat azon az óriás gumilabdán, nem olyan drága (az is olyan érzés), az is segít sokat.+ biztos mondnak ilyeneket is, hogy melyik oldaladon feküdj, kispárnát alája ilyenek.
Teljesen nem fog visszaállni soha, de kompenzálódni fog (lesz még egy görbület a hátadon :D, vicces nem igaz?), és későbbiek folyamán is figyelni kell rá, hogy erős legyen, ne hagyd gyengülni (életed végéig, amíg a halál el nem választ... :S)
Járj rendszeresen úszni a hát úszás kifejezetten kellemes rá :D
Istenem, fogyatékosok... Olyanok minek írnak, akiknek sosem volt részük ilyesmiben, és csupán feltételezésekkel hadonásznak a semmibe...?
Kérdező, nekem már 1 hónapja van korzettem. Fájni nem fáj, de szoktasd magad a gondolathoz, hogy a fűző konkrétan visszatolja a púpodat a helyére, eltorzítja a csontot a normális irányba. Ez így elég durván hangzik, nem igaz? Ne aggódj, nem olyan rossz hordani, mint amilyennek hangzik.
Mikor megkaptam, azonnal felvettem - kábé 5 percig bírtam benne. Nyom, fáraszt, és alig kapok benne levegőt - ez fogalmazódott meg bennem akkor. Azóta ez természetesen változott.
Ami talán a legnehezebb (volt), az a lélegzetvétel. Meg kell tanulnod másképpen venni a levegőt, mint eddig, bár ezt tudat alatt majd szép lassan elsajátítod, nem kell aggódnod. :) Most tuti megijesztettelek, de NEM fulladozol benne, vagy ilyesmi, csak kezdetben nehezebb lesz lélegezni.
Mára eljutottam odáig, hogy napi kb. 10 órában hordom a korzettet, de még ez is kevés. Napi 23 -ban kell, hogy legyen eredménye. Szóval kitartás, és lebegjen az a szemed előtt, hogy ha nem hordod, púpos leszel. Én már most is utálok strandra menni, elég szembetűnő a görbületem, és a púpom is, DE az a gondolat éltet, hogy ez idővel jobb lesz. Melyik jobb: ha az emberek a ferde gerincedet nézik és összesúgnak a hátad mögött, vagy ha tátott szájjal bámulnak, hogy milyen csini vagy a fürdőruhádban? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!