Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Apró pattanások a háton?

Apró pattanások a háton?

Figyelt kérdés

Sose voltam az a típus akin sok pattanás jött volna ki, csak néha-néha az arcomon jött ki egy-egy, főleg a menstruáció előtti héten volt ez jellemző. Ma amikor átöltöztem meglepődve láttam, hogy a hátam (inkább a melltartó fölötti részen) vastagon tele van apró pattanásokkal, de inkább csak akkor észrevehető ha a fény úgy esik rá...

Mitől jöhetnek ezek ki? Nagyon zavar, mert mindig szép volt a bőröm és soha nem gondoltam volna, hogy a hátam ilyen csúnya pattanásos lesz egyszer.

Valakinek valami tipp? Köszönöm előre is.

21/L

2011. máj. 20. 14:15
 1/2 anonim válasza:

A pattanások területe igen képlékeny még. Átlagos orvoshoz ne fordulj, mert úgy sem tud segíteni. Csak rontana a helyzeten azzal, hogy felír neked valamit, amiről sajnos ő is azt hiszi, hogy hatékony.

Egy részről megközelítve azonban ismert a pattanások megjelenésének oka. Ez pedig a nem megfelelő táplálkozás. A pattanások jelensége garantált, ha gabonaféléket, cukrot, tejtermékeket és hüvelyes növényeket eszel. Ezek helyett igyál sokat, mozogj (méreganyagok távoznak a szervezetedből) és ha nálad ez a kiváltó ok, akkor garantáltan eltűnnek.

Máskülönben szokták mondani a nem megfelelő tisztálkodást. Lehet, hogy a pánt alatt megizzadtál és a pánt már koszos volt, így az a bőrödbe dörzsölte a koszt.

Ez a teória mondjuk nem bizonyított.

2011. máj. 20. 14:40
 2/2 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy a fogyás az oka mindennek... Nagyon egészségtelenül és rendszertelenül étkezek pár hónapja, így lefogytam 8 kilót is. A melltartóimat rendszeresen cserélem, ilyenkor nyáron max. 2 alkalommal viselek egy melltartót, aztán megy a mosógépbe.

Köszönöm a választ.

2011. máj. 20. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!