Körömgombára mi a jó?
Canestennel kenem, az megfelel?
Vagy valami házi praktika? Fel is vált már egy kicsit a körmöm és sárga. Az uszodába szedhettem össze :(
Valami ötlet?
Szia! Mindenképp vedd komolyan! A gomba elég makacs, átterjedhet máshova is a szervezetedben. Általában gyógyszert is szoktak ilyenkor alkalmazni.
Azt hallottam, hogy a Scholl ecsetelő nagyon jó, meg persze a Canesten is. Amúgy figyelj arra, hogy semmit nem ér az ecsetelgetés, meg minden más, ha belül tökéletes táptalajt biztosítasz a gombáknak. Próbálj az étkezéseden változtatni, mellőzd egy kis ideig a szénhidrátot, a cukrot! Készülj fel arra, hogy elég sokáig tart, mire megszabadulsz tőle.. :( Remélem tudtam segtíeni, jobbulást!
Szia!
Körömgombára érdemesebb olyan gyógyszerformát választani, ami helyben a körmön marad, hogy jobban bejusson a köröm szarutartalmába. Emiatt a hagyományos, lábgombára egyébként kiváló kenőcsök nem sokat érnek körömgomba esetén.
Érdemes a gombás részt lereszelni, és napi egyszer legalább fertőtlenítő oldatba (Neomagnol tablettából készült oldat, Betadine, esetleg házi praktikák rajongóinak: ecet) áztatni.
Ha a gombás rész nem haladja meg a körömlemez felszínének 1/3 részét, akkor helyi kezeléssel kezelgethető: Loceryl vagy Batrafen gyógyszeres körömlakkal lekenhető, vagy az új, Canesten Pro-nál valamivel olcsóbb a Nailner nevű ecsetelő, melyet az első hónapban napi 2x, utána napi 1x kell alkalmazni.
Ha a körömlemez felszínének 1/3-át meghaladó gombás folyamatról van szó, akkor bőrgyógyásszal konzultálj.
Tudni kell, ez hónapokig, akár egy évig is elhúzódó gyógyulású állapot, szóval légy türelemmel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!