Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kullancs akkor is terjeszt...

A kullancs akkor is terjeszt betegséget, ha időben kiszedik az emberből?

Figyelt kérdés

Keveset tudok erről, írjatok! Nem merem elengedni a gyerekemet táborba, pedig ott a tanítónők tüzetesen átvizsgálják majd minden nap őket. Tanácstalan vagyok, menjen -e vagy nem.

Állítólag minden 2. kullancs fertőzött, nagyon aggódok.

2011. máj. 6. 12:56
1 2
 11/13 flora08 ***** válasza:
Megértem, hogy aggódsz, de szerintem engedd el, csak mindenképpen vigyen valamilyen kullancsriasztót, a legjobb a spray-s kiszerelés. (Nekem bevált.) Ha túrázni mennek, hosszúnadrágban menjen. Sajnos az is igaz, hogy bárhol összeszedhet kullancsot, akár a kertben is:S Remélem tudtam segíteni:)
2011. máj. 6. 15:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Ezer köszönet minden hozzászólónak, sok új információt tudtam meg.

Ha valaki ír még a témában, szívesen veszem.

2011. máj. 6. 20:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

A kullancsok által terjesztett betegségeket általában azok kapják meg, akikbe gyanútlanul mászik kullancs. Akkora butaságot ne írjatok, hogy a Lyme kort szúnyog is terjeszti. Benned is volt kullancs csak nem tudsz róla.

Visszatérve a gyermekedre. Amennyiben biztosítanak a tanárok róla, hogy a gyerekeket átnézik tüzetesen, akkor bátran engedd el. Kérdés, hogy a picur ennek mennyire örül. Azt kell megtanítani a gyerekeknek és felnőtteknek is, hogy kirándulás után mindig nézzék át a testüket!

2012. jún. 10. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!