A kullancs akkor is terjeszt betegséget, ha időben kiszedik az emberből?
Keveset tudok erről, írjatok! Nem merem elengedni a gyerekemet táborba, pedig ott a tanítónők tüzetesen átvizsgálják majd minden nap őket. Tanácstalan vagyok, menjen -e vagy nem.
Állítólag minden 2. kullancs fertőzött, nagyon aggódok.
Statisztikák szerint a kullancsok az első 24 órában még nem fertőznek.
Nem is olyan régen volt is erről egy riport a TV-ben.
13.15-ös. Milyen szülő vagyok???? Aggodalmas.
Tudod épp ma reggel láttam Lyme kórós betegeket (lehet nem jól írtam le) azt hiszem a Fókuszban, semmi csodálkozni való nincs azon hogy aggódom, mert a múltkor írták hogy 40 %-kal nőttek ezen betegségben szenvedők száma amit főleg kullancsok idéztek elő.
Tavaly volt táborban kb. 5 kullancsot szedtek ki belőle.
Szia!
Szerintem engedd el a gyermekedet táborba.Nem lehet egész életében burokba tartani. Tudom hogy nagyon félted, de kellő odafigyeléssel nem lesz semmi baj.Én tavaly nyáron fertőződtem meg a Lyme kórral( 3 hét után mentem el az orvoshoz a folttal), és 2 hetes antibiotikum kúra után gyógyultnak nyilvánítottak. Tehát ha véletlenül meg is kapja a gyerkőc, akkor is meg fogják gyógyítani! Védőoltás a Lyme kórra sajnos nincs és bárhol el lehet kapni, nemcsak erdős részen.
Szedjen polibé tablettát már a tábor előtt, plusz még vigyen védőkrémet is magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!