Milyen edzés lenne jó állóképesség fejlesztéshez? (1 tüdőm van)
Figyelt kérdés
4 éves korom óta 1 tüdőm van. Sokáig nem sportoltam emiatt. Kb 15-16 évesen elkezdtem erősíteni és mozogni. Azóta javult az állapotom és az immunrendszerem is erősebb lett. Jelenleg az állóképességemen szeretnék fejleszteni.
A nyugalmi pulzusum: ébredés után ágyban nagyon nyugodtan fekve 60 körüli
Ha nagyon lassan futok 10 percet, ami alatt kb 1 km-t teszek meg, akkor átlagosan 160 a pulzusszámom.
Ha kicsit gyorsítok, akkor 170 fölé is felmegy.
Milyen pulzustartományban lenne jó edzenem?
Jó lenne, ha valami orvosi szakvéleményt is tudnék kapni.
2011. máj. 1. 12:48
1/5 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem mondani, hogy most 20 éves vagyok, 181 cm és 82 kg (fiú)
2011. máj. 1. 12:49
2/5 anonim válasza:
Ha orvosi szakvélemény kell akkor orvoshoz menjél, ne egy név nélküli oldalon kérdezgess laikusokat mert megütheted a bokádat.
3/5 anonim válasza:
Az elozonek tokeletesen igaza van, ez nem gyerek jatek, de nem is egy influenza, tehat itt ne, csak szakorvos segithet Neked.
4/5 anonim válasza:
A leírtakból nem derül ki, hogy mi az oka, hogy egy tüdővel élsz. Mindenesetre valószínűsítem, hogy a jobb szívfeled krónikusan túl lehet terhelve emiatt (hiszen ugyanannyi vért feleakkora összkeresztmetszetű kisvérkörön kell átpumpálnia). Mindezek miatt szívultrahang, EKG, légzésfunkciós vizsgálat (plusz esetleg nyugalmi vérgáz) nélkül, és teljesen ismeretlenül felelőtlenség lenne nyilatkozni ebben a kérdésben. Tényleg igazuk van az előttem szólóknak, csak a kezelőorvosod tud ebben normális tanácsot adni.
5/5 A kérdező kommentje:
A szivemet sokat vizsgálták már, rengetek ellenőrzésem volt, nem mondtak semmit, hogy baj lenne. Azért van 1 tüdőm, mert 4 évesen tüdőrákom volt és ki kellett venni
2011. máj. 7. 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!