Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet-e köze a táplálkozásnak...

Náchlik Irén kérdése:

Lehet-e köze a táplálkozásnak az ekcémához?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam nagyon válogatós lett, keveset is eszik, szorulásos is lett e miatt. Húslevessel tudom nagyjából kordában tartani. Az meghajtja kicsit. Másfél éves kora óta ekcémás, és nagyon csúnya neki. Főleg a pelenka mellett, a combján, Kísérletezzek az ételekkel? Lehet azok között a kiváltó oka az ekcémának?
2011. ápr. 29. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Az ekcéma kiváltó oka, valamilyen allergia. Sok esetben nem egyszerű felfedni az okot, hisz naponta számtalan káros anyaggal érintkezünk, sőt meg is esszük ezeket. A nyers, növényi táplálék gyógyír mindenre. Az allergizáló ételek, pl: tej, tojás, hús megszüntetése. Állati zsírok helyett hidegen sajtolt olajokat fogyasszon.

A szervezetbe került allergiát okozó anyagot minél hamarabb ki kell hajtani. Gyorsabb munkára kell késztetni a májat, és a vesét. Tisztító gyógynövények: Aranyvessző, apróbojtorján, csalán, bodza, gyermekláncfű, ezerjófű, mezei zsurló. Ezeknek a teájából fogyasszon naponta legalább 3x. Az aloé húsos levele is kellemesen hűsíti a kivakart bőrt. Vágj le egy darabot, szeld ketté, és a nyálkás nedvet kend a viszkető, piros bőrre. Rajta is hagyhatod.

2011. ápr. 29. 16:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Voltunk allergia teszten, amit a kezén végeznek el. Az nem mutatott ki semmit. Tanácstalan vagyok.
2011. ápr. 29. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Milyen ekcémája van a kicsinek? Hólyagos, nedves? Vagy száraz pikkelyes, hámló? Vagy krónikusan viszkető?
2011. ápr. 29. 18:10
 4/5 anonim válasza:
IGEN! az én kislányomról tegnap derült ki, hogy búza és tojásallergiája van. Azért mentünk el allergiatesztre, mert nagyon ekcémás, mindenhol, meg nagyon beteges. Vérből nézték meg neki. (hiába kentem bármivel, fürdettem bármivel, semmi sem használt az ekcémára.)
2011. ápr. 29. 19:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Piros, és száraz a bőre, nem váladékozik, de nagyon vakarja, főleg az éjszakák rosszak.
2011. ápr. 30. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!