Lehet-e köze a táplálkozásnak az ekcémához?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az ekcéma kiváltó oka, valamilyen allergia. Sok esetben nem egyszerű felfedni az okot, hisz naponta számtalan káros anyaggal érintkezünk, sőt meg is esszük ezeket. A nyers, növényi táplálék gyógyír mindenre. Az allergizáló ételek, pl: tej, tojás, hús megszüntetése. Állati zsírok helyett hidegen sajtolt olajokat fogyasszon.
A szervezetbe került allergiát okozó anyagot minél hamarabb ki kell hajtani. Gyorsabb munkára kell késztetni a májat, és a vesét. Tisztító gyógynövények: Aranyvessző, apróbojtorján, csalán, bodza, gyermekláncfű, ezerjófű, mezei zsurló. Ezeknek a teájából fogyasszon naponta legalább 3x. Az aloé húsos levele is kellemesen hűsíti a kivakart bőrt. Vágj le egy darabot, szeld ketté, és a nyálkás nedvet kend a viszkető, piros bőrre. Rajta is hagyhatod.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!