A Ritalinról szeretnék kérdezni mert 15 éves vagyok és nem nagyon tudom a mellékhatásait?!
Lassan fél éve szedem a gyógyszert de azóta kezdtem le fogyni,alig beszélek,alig megyek utcára,remegek,idegesebb vagyok,és soha nincs kedvem semmihez és még a vérkeringésem sem megfelelő .
Most 1-2 napig el felejtetem be venni és teljesen más lettem kedvem volt a barátaimmal lenni kirándulni és minden jó dologhoz és most reggel megint be vettem és nincs kedvem még az élethez sem.
Lehet a gyógyszer miatt ez hogy nincs kedvem semmihez ?!
és ez állítólag drognak minősül a magyar piacon !
és ugyan olyan hátránya van a gyógyszernek mint a drognak.
Miért kell szedned?
Elvileg hiperaktivitásra szokták felírni, amivel és pszichológusként nem értek egyet. (de itt két irányzat van az egyik a gyógyszerezés mellett van, a másik ellene)
Lelassít, lenyom. Elég fontos az adagolás is, hiszen túladagolásnál kis álomkórosakt gyárthatunk.
Beszélj az orvossal aki felírta neked (gondolom pszichiáterhez jársz) mond el neki, hogy mit tapasztalsz.
jártam és azt mondta hogy nincs semmi bajom.
igen hiperaktív vagyok :S:S
napi egy kapszulát veszek be .
magyarul ha csökkenteni akarok az adagot akkor nem tudnám szedni
A ritalin az a gógszer amit sajnos túl könnyen írnak fel.
Beszélj a szüleiddel és az orvossal. Ha nem megy akkor másik orvossal. csökkenteni kéne az adagoláson (nem csak egyfajta adagolásban kapható)
Nézd meg milyen a tiéd,mert van 5,10,20mg.
Mindenképpen menj vissza az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!