Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pajzsmirigy alulműködés?

Pajzsmirigy alulműködés?

Figyelt kérdés

Tavaly ősszel a hajam nagy része kihullott. Az addig szabályos menzeszem rendszertelenné vált (38-39 napra jött meg 28 helyett). Voltam vérvételen télen, de minden jó volt, csak a TSH volt kicsit magas.

De Anyum szerint pajzsmirigy alulműködésem lehetett. Anyumnak vannak/voltak problémái a pajzsmirigyével, alul- és túlműködése is volt, Basedow-kórja is van.

Jódozatlan sóval főzünk. Lehet, hogy emiatt volt alulműködésem? Illetve lehet most ősszel is lesz vele bajom?

2011. ápr. 22. 15:27
1 2
 11/14 anonim válasza:
Nekem 14,035-ös a TSH-m.Tudom,hogy magas,de ez mennyire durva?Nektek mennyire írtak gyógyszert?
2011. máj. 11. 21:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

AZ,hogy ez mennyire rossz sok mindentől függ. Főleg attól,hogy hogyan reagál a pajzsmirigyed a kezelésre. Van akinek 25mg-tól feleződik, van akinek csak 100-tól. Nekem 8,3..,volt az első vizsgálatkor,most 75mg-ot szedek így 1 alatt van.

Akinek pm alulműködése van, az mindenképpen nézessen terheléses inzulint is (nem vércukor), endos doki írhatja ki. Mivel az inzulinrezisztencia (ami a meddőség egyik fő oka, illetve a diabétesz előfutára), nagyon nagyon gyakran társul pm alulműködéshez.

2011. máj. 11. 22:11
 13/14 anonim válasza:
Köszi a választ!A cukrommal minden rendben van,ám egy kicsit vérszegény vagyok.
2011. máj. 11. 22:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem is a cukrodról beszéltem, elárulom,hogy az inzulinod évtizedekkel a diabétesz előtt rossz lehet, és a cukrod pedig jó. Az inzulint soha nem nézik, még terheléses cukornál sem,csak ha külön a belgyógyász terheléses inzulint kér. Ez csak egy tanács nyilván,de 10-ből 9 pm-es IR-es is egyben. Főleg,ha autoimmun.
2011. máj. 12. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!