Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A sok hányás okozhat szájüregi...

A sok hányás okozhat szájüregi daganatot? A terhességem miatt már 3. hónapja napi 3-4x hányok.

Figyelt kérdés
Különösebb bajom nincs, a szervezetem már "megszokta", de pl az anorexiánál fellépő kényszeres hánytatásnál is ezt hozzák fel egyik fő indokként: a sok hányás torok- vagy egyéb rákot okozhat, úgyhogy ezért aggódom.
2011. ápr. 13. 18:36
 1/6 A kérdező kommentje:
ja, azt elfelejtettem, hogy egy hete fájnak a fültövi és a nyaki nyirokcsomóim....
2011. ápr. 13. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem!

De a nyelőcsövedet tönkreteheti..

2011. ápr. 13. 18:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, egy anorexiás nem 4 hónapig hányatja magát hanem adott esetben évekig, és azok közül is csak kevés hal meg rákban. Hányás után öblögess mindig alaposan és sokáig vízzel, mert főleg a fogaidra káros a hányás, bontja a zománcot! Használj esetleg Elmex szájvizet és fogkrémet ez idő alatt.
2011. ápr. 13. 18:41
 4/6 anonim ***** válasza:

anorexiásnál a gyomorsav által felmart torokba való ujjdugdosás a fő oka a fertőzések kialakulásának, később daganatnak.

de a te nyelőcsöved is felmarja a gyomorsav és megeszi a fogzománcodat. úgyhogy öblögetés,ivás utána

2011. ápr. 13. 18:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem az anorexiás hánytatja magát, hanem a bulémiás. Az anorexiás simán nem eszik semmit.

Amúgy tényleg nem tesz jót a fogaidnak, és a nyelőcsövednek. Valamit nem mondott rá a doki? Vagy ráhagyta a terhesség tüneteire? Mert azért ez már kicsit hosszadalmas hányás.

2011. ápr. 13. 19:46
 6/6 A kérdező kommentje:

sajnos nem tudunk mit tenni, az első három hónapban természetes volt, aztán kimaradt egy hónap, akkor semmi bajom nem volt, most 7 hónapos vagyok és az ötödik hónap óta folyamatosan savas vagyok, szinte bármit képes savvá alakítani a szervezetem. Rennie-t szedhetek, de már az sem ér semmit:( azt mondta a doki, hogy ritkán ugyan, de azért előfordul, igazából nem veszélyes, csak kellemetlen, a folyadékpótlásra kell nagyon figyelnem.

köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

2011. ápr. 13. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!