Milyen betegségek okozzák a halucinációt?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 21:28
1/15 anonim válasza:
nekem egyszer volt 41 fokos lázam és láttam dolgokat.
olyanról hallottam hogy a toxoplasmosis-nak köze van a skizofréniához. (az egy élősködő ami a macskával és egérrel él de emberre is átterjedhet.
2/15 A kérdező kommentje:
és milyen dolgokat láttál, én például amikor egyedül este otthon vagyok bezárom az ajtót és bemegyek néha azt látom mintha valaki ülne fotelon és még van sok ilyen....
2011. ápr. 12. 21:34
4/15 anonim válasza:
igen okozhatja nagyon magas láz és mentális betegségek, ha hallucináció alatt hangokat hall valaki akkor akár fülprobléma is lehet fura fények látása akár szemprobléma, de ha a halott macskád beszélt hozzád latinul akkor inkább pszichiáter kellene
5/15 A kérdező kommentje:
vagy néha kint a ház mögött van egy kis fa az mellett valami emberfélét és akkor nagyon megijedek :S
2011. ápr. 12. 21:35
6/15 anonim válasza:
félelmeid ha eleve betoji vagy (mint én) kivetülhetnek ilyen formában, nem hiszem hogy gyagyás vagy...
7/15 A kérdező kommentje:
meg hangokat is hallok mintha valaki ütné a falakat ,meg mintha a padláson járkálna valaki, főleg éjjel amikor egyedül vagyok ,és most is :(
2011. ápr. 12. 21:39
8/15 anonim válasza:
házban főleg ha régi előfordulnak ilyen hangok ténylegesen is mittudomén recsegnek a gerendák, ez nem hiszem hogy hallucináció... ha panelba lennétek akkor is hallanátok fentről zajokat csak akkor tudod hogy a felső szomszéd toporzékol, nem kell tőle félni...
9/15 anonim válasza:
Általánosságban pszichózisoknak nevezzük azokat az állapotokat, ahol a valósággal való kapcsolat sérül (így pl. hallucinál a beteg). Ezek közül leggyakoribb talán a schizophrenia és az alkoholmegvonásos delírium. Ezeken túlmenően sok neurológiai betegségben előfordul mint tünet, illetőleg majd' minden pszichiátriai betegség lehet pszichotikus súlyosságú (pl. nagyon komoly depresszióban is előfordulhatnak hallucinációk). Legjobb tudomásom szerint igen súlyos általános állapottal járó betegség (pl. sepsis: "vérmérgezés") is produkálhat ilyen tünetet.
10/15 A kérdező kommentje:
csakhogy én falun lakok és ez új ház itt messze a szomszéd ,csak a ház mögött van egy 100 éves faház
2011. ápr. 12. 21:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!