Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 0 Rh (D) pozitív a vércsoporto...

0 Rh (D) pozitív a vércsoportom. Az jó? Lentebb bővebben magyarázom a kérdést.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Valami olyasmit hallottam, hogy valamelyik (RH negatív vagy Rh pozitív) nem túl jó kombináció....

Azt sem tudom, hogy pontosan mit jelent a (D) a vércsoportban.

Köszi az infót!

2011. ápr. 11. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
0 RH azért nem "jó", mert nagyon ritka, így ha vér kell, akkor nagyon nehéz kapnod. Mivel te mindenkinek tudsz adni, viszont neked csak 0-sok.
2011. ápr. 11. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:
28%
Az jó vércsoport. Univerzális donor vagy, ami azt jelenti, hogy mindenkinek adhatsz vért.
2011. ápr. 11. 12:25
 3/10 A kérdező kommentje:
KÖszi a választ!! Akkor ti sem tudjátok, hogy mi az a D? :)
2011. ápr. 11. 12:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Gondolom "DONOR"-t jelenthet.
2011. ápr. 11. 12:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A vércsoport se nem jó, se nem rossz, univerzális donor pedig hosszú-hosszú ideje nincs Magyarországon, mert mindenki csoportazonos vért kap. A D-faktor (D-antigén) az Rh másik neve, ha jól emlékszem, azért van zárójelben az Rh után.
2011. ápr. 11. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem elég szívás, én is 0-s vagyok, kiskoromban volt egy szívműtétem, jó esetben 20 emberből 1-nek volt ugyanúgy 0-s vére. Viszont nagyon sok vért kellett összeszedni a műtéthez, persze kórházban nem volt elég -.-.
2011. ápr. 11. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
28%
De a 0-s univerzális donor, mivel aki 0-s, az bárkinek adhat vért.
2011. ápr. 11. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha még nyolcszor leírod ezt az univerzális donort, és odaírod, hogy "de", akkor sem lesz igaz. Tankönyvileg így van, középiskolai szinten ezt tanítják, és ezt is csinálják olyan országokban, ahol vérellátási gondok vannak. Régen nálunk is ezt csinálták. De már régóta nem! Magyaországon senki nem kap idegen vércsoportú vért.
2011. ápr. 11. 12:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő válaszokat mindenkinek!
2011. ápr. 11. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Vércsoportnál nincs olyan, hogy jó vagy rossz. Egyébként az Európai lakosságot eltekintve a leggyakoribb a O Rh+ vércsoport. Szóval baromág, hogy ritka.

Az AB Rh- a legritkább.

Ahogy már egy ember írta: Nincs már univerzális donor. Csak és kizárólag csoportazonos vért adnak.

A D antigén pedig az Rh vércsoportot meghatározó antigén.

2011. ápr. 11. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!