A kokain okozta függőség mennyire erős más drogok okozta függőséghez képest? (legyen az legális vagy illegális)
szerintem a cigarettával, a heroinnal és a metamfetaminnal azonos. de fontos hogy milyen formában van. az elszívás (kokónál crack) és az orrba szippantás az kb egyrangú, az intravénás az viszont már egy sokkal magasabb szint.
(esetleg még a mephedrone-t is idelehet sorolni de az csak most lett illegál és nagyon kísérleti dolog, de én tapasztalatból mondom hogy nagyon kemény az abbahagyása.)
a füvet, az "igazi" ecstasy-t( vagyis mdma) és a legtöbb hallucinogént egy csoportba sorolnám vagyis hogy a függőségi szint jóval ez alatt helyezkedik el és inkább szellemi mint testi de ez is lehet attól még nagyon erős.
még vannak a benzodizepinek és barbiturátok, ezeket az alkohollal sorolnám egy kategóriába hogyha függőségről van szó. ezek a legveszélyesebbek szerintem hiszen gyakori hosszú és nagy dózisú használat után a hirtelen abbahagyás akár halálhoz is vezethet.
kihagytam az inhalánsokat ezek a "szipu" kategóriás drogok. Ezek között elő fordul egészségre egyáltalán nem ártalmas mint a kéjgáz és nagyon ártalmas mint a gyújtógáz ezek is erős testi és lelki függőséget okozhatnak.
17:37 erős hallucinációk,erős egész testi fájdalmak, testen kívüli élmények, öngyilkossági hajlam, delírium, a test hőháztartása teljesen megőrül stb.
A hosszútávú használók iv használók szerintem ágyban lekötözve vészelik át a nagy részét elvonókon. Ha ezek a tünetek el múlnak akkor is utána nagyon nagy lesz a visszaesés esélye.
14:50 átlehet vészelni de szerintem csak elvonóban. oda meg soha a büdös életbe nem fogod elküldeni. Majd egyszer kórházba kerül mert valaki rosszul ütötte fel a cuccot, vagy összeestek az erei. De az is lehet hogy összetudja szedni magát és rájön hogy csak a cuccnak él és kilábal. Addig jó ez a dolog amíg nem szól bele az ember életébe de utána csupa káosz.
Szerintem legalizálni kéne mindent akkor a függőség nem is de a rossz anyag és a becstelen dílerek legalább eltűnnének, a pénzből meg valami értelmes dolgot lehetne támogatni.
Bocsi, de a kokain nem okoz fizikai függőséget.
Csak pszichikait, de azt nagyon!!!!!!!
A többi droggal ellentétben a kokainisták nem az adagot növelik, hanem a bevitel gyakoriságát.
Tehát egy olyan csík amivel elkezdte az illető ugyanúgy hatással van rá később is. 40-60 percenként szippantanak.
Ugyanolyan adagokat csak gyakrabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!