Leforráztam a bal karom, mit kéne csináljak?
Immár 4 napja,hogy ez történt.Nagyon piros lett a bal alkarom,iszonyúan fájt.Másnap kihólyagosodott,2 nagy hólyag lett rajta és véletlenül kilyukadt,kifolyt belőle a viz,viszont elég gennyes maradt a seb.A párom azt tanácsolta,hogy bekeni oliva olajjal,be is kentük és vazelint is tettünk rá.Most van egy nagy seb a karomon,elég ronda..Mi fog ezzel történni még?Haggyam,majd elmúlik magától?
Ha leengedem a kezem szúró érzést érzek a sebnél és körülötte.Körülötte is nagyon érzékeny a bőröm és még mindig piros.
A párod inkább hallgathatott volna.
Most már menj el a háziorvoshoz, hogy rendbe tegye amit el.....tok.
Jujj! 4 nap után sokat tenni már nem lehet. Égéskor, forrázáskor azonnal hűteni kellett volna a területet. Hideg vízzel pl. só sokáig (10-20 percig). A legtöbbet ezzel segíthet az ember, egy fokozatot lehet javítani az égési sérüléseken (másodfokúból például).
Bőrgyógyászok szerint olajjal, zsíros krémmel bekenni a lehető legrosszabb ötlet. Nem kap levegőt a seb. Most már mindegy, tényleg, miért 4 nap után jut eszedbe megkérdezni? Én laza kötést tennék rá, nem kenegetném semmivel, de legfőképpen, elmennék a bőrgyógyászatra, és megmutatnám, ők biztosan tudnak olyan kenőcsöt rá, ami segíti a gyógyulást, hegesedést.
Köszönöm szépen a válaszokat.Nem tudtam megnézni az interneten sajnos,hogy mi ilyenkor a teendő,mert csak 2 napja,hogy bekötötték nálunk az internetet.A párom meg általában ért az ilyenekhez,igy hát biztam benne,velem nem fordult még elő ilyen.
Akkor marad ezek szerint a bőrgyógyász..:)
Az égési sérülésekre mindig a hideg víz, ez segít.
Az aloe vera is jó az égési sérülésekre, de ha már ilyen nagy a gond, akkor irány az orvos. Nem bőrgyógyászat, sebészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!